Viriau skanią sriubytę ir noriu pasidalinti receptuku pavasariniu.
Naudojau:
1 gniūžtę špinatų lapų
1 gniūžtę rūgštynių lapų
1 morką
pusę svogūno
5 nedidelius pievagrybius
3 vidutinio dydžio bulves
1 litrą sultinio (natūralaus arba iš kubelio)
Špinatų ir rūgštynių kotukus nuskabiau ir švariai nuploviau. Šiaip labai mėgstu špinatų salotas su kedro riešutais, bet jaunų lapelių retai randu. O senesni gan kieti, todėl į salotas jų nededu. Bet sriubytei puikiai tinka.
Morką sutarkavau, svogūną susmulkinau ir pakepinau. Bulves supjausčiau kubeliais. Sudėjau jas į verdantį sultinį ir paviriau 10 minučių, tada puodan keliavo lapai, svogūnai, morka, ir pievagrybiai. Paviriau kokias 5 minutes ir sriubytė paruošta! Pagardinau krapais, peletrūnais bei bazilikais.
Patiekus, galima paskaninti ir šaukštu grietinės. Brangusis lapnojo, net ausys linksėjo.
Oo, vos nepamišau. Prie sriubytės buvau paruošusi pyragėlių su grybų ir vištienos įdaru. Irgi dingo nuo stalo akimirksniu.
8 komentarai:
Ooo, kokia skaniai atrodanti sriubytė :) Būtinai gaminsiu. Dėkui už receptą :)
Skanaus! Tikiuosi puikiai pavyks!
Mane antram fone esantys kibinai kaip vilioooja.. :)
Aa, taip taip. Tik šie kibinai ne visai tikri. Su grybų ir vištienos įdaru.
Kaip ir žadėjau, viriau šią sriubą. Ir negaliu nepagirti už receptą :) Iš tiesų - seniai nesu ragavus skanesnės sriubos. Nuostabu, labai patiko :)
Puiku, kad patiko!
Rugstyniu sriuba! Kas gali buti vasariskiau?! Jau vien pats procesas rugstyniaujant pievose ko vertas..
Oi kokie nostalgija sueme..
Taip taip, labai gardu. O už jūrų marių rugštynių nėra?
Rašyti komentarą