Labai skanus prie arbatos puodelio tingią sekmadienio popietę. Minkštas viduriukas ir trapus paviršiukas.
Naudojau:
100 g rudojo cukraus
150 g natūralaus jogurto
1 gerai prinokusį bananą
50 g sviesto
1 kiaušinį
Nepilną puoduką avižinių dribsnių
1 puoduką kvietinių miltų
1 nepilną puoduką ruginių miltų
2 šaukštelius kepimo miltelių
2 šaukštelius cinamono
Žiupsnelį druskos
1 puoduką šaldytų juodųjų serbentų (galima naudoti mėlynes)
Traškiam paviršiukui naudojau:
Pusę puoduko gliaudytų riešutų (naudojau graikinius)
Pusę puoduko ruginių miltų
2 šaukštus rudojo cukraus
100 g nesūdyto sviesto
Žiupsnelį cinamono
Rudąjį cukrų sumaišiau su sirupu, jogurtu, bananu, sviestu, kiaušiniu ir avižiniais dribsniais. Į kitą dubenį supyliau abiejų rūšių miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską. Dabar atėjo laikas sumaišyti šlapiuosius ir sausuosius ingridientus. Subėriau į masę ir juoduosius serbentus.
Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių. Masę supyliau į kvadratinę pyrago formą ir ėmiausi ruošti trapaus paviršiuko. Sumaišiau riešutus, miltus, cukrų, cinamoną. Kambario temperatūros sviestą supjausčiau smulkiais gabaliukais ir šakute įmaigiau į masę. Turi gautis tokie riebūs trupiniai. Jais padengiau pyrago tešlą ir pašoviau orkaitėn 40 minučių.
Kiek atvėsusį pyragą supjausčiau kvadratiniais gabalėliais. Labai skanu. O serbentai priduoda gaivios rūgštelės.
Receptas adaptuotas iš Closet Cooking
2 komentarai:
Nuostabus receptas - puikus pyragas! :)
Ačiū Re Jo Link! Tikiuosi valgei apsilaižydama :-)
Rašyti komentarą