2019-03-06

Užgavėnių spurgos

Kepėm Užgavėnių skanumynus. Išėjo minkštučiai ir labai gardūs. Kirtom, net ausys lapsėjo. Spurgas pagardinau braškinio šokolado glajumi, knysliukus - cukraus pudra. Galima išsikepti ir be jokios progos, juk mielinė tešla taip gardžiai kvepia!



Spurgų tešla:

14 g šviežių mielių
50 g cukraus
180 ml šilto pieno
350 g miltų
55 g sviesto
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos

Mieles sumaišykite su cukrumi ir užpilkite vos šiltu pienu. Palikite 20 minučių, kad ištirptų ir suputotų. Į dubenį supilkite miltus, druską. Sviestą ištirpinkite ir atvėsinkite, kiaušinį paplakite. Visus skystus ingredientus supilkite į miltus ir išmaišykite. Tešlą minkykite, kol taps lygi. Mielinei tešlai patinka minkymas! Dubenį, kuriame kildinsite tešlą, patepkite aliejumi ir apdengę rankšluostėliu pastatykite šiltai porai valandų.
Iškilusią tešlą iškočiokite ant miltais pabarstytos lentos ir formele išspauskite ratukus. Nepamirškite ir mažos formelės viduriukui.
Palikite spurgas dar valandėlei, kad pakiltų.
Įkaitinkite aliejų ir kepkite, apverskite, kai viena pusė paruduos. Iškepusius skanėstus dėkite ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų riebalų perteklių.


Braškiniam glajui naudojau:

100 g braškinio šokolado
Šaukštą grietinėlės
Šaukštą citrinos sulčių
Šaukštą liofilizuotų braškių miltelių
Šokoladą ištirpinau, sumaišiau su pašildyta grietinėle, citrinos sultimis ir braškių milteliais. Aplaisčiau spurgas glajumi ir palikau sustingti.

Kepkite ir mėgaukitės!

Receptas adaptuotas pagal Baking Secrets


Komentarų nėra: