Šiandien siūlau išsikepti skanius, minkštus trikampėlius iš varškinės tešlos. Paprastą, bet gerą receptą privertė prisiminti 52 skanios savaitės. Trikampėliai iškepę pavirsta į neaiškios formos išsipūtusias mini bandeles, bet nuo to visas gerumas nedingsta. Atvirkščiai. Nuo to jie tik dar skanesni.
Naudojau:
200 g sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinį
200 g varškės
300 g miltų
pusę šaukštelio kepimo miltelių
šaukštelį cinamono
Sviestą sutarkavau (arba galima sukapoti peiliu). Varškę gerai ištryniau ir įdėjau kiaušinį. Abu linksmai nukeliavo pas sviestą. Kepimo miltelius sumaišiau su miltais, cukrumi, cinamonu ir viską suminkiau. Iškočiojau ant miltuoto paviršiaus. Stikline išspaudžiau skrituliukus, juos pabarsčiau cukrumi ir perleniau per pusę. Vėl pabarsčiau cukrumi ir vėl perlenkiau per pusę. Štai ir gavau trikampėlius. Kepdami jie pučiasi ir visaip keičiasi, taigi vėliau galite turėti įvairių neįvardinamų formų. Vienas sugebėjo išsiraityti kaip raguolis. Pokštininkas. Beje, kepiau apie 15 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
4 komentarai:
kaip nuostabiai atrodo :) ruošdama tokios rūšies tešlą visada bijau, kad kepiniai bus kieti. bet čia, matau, taip tikrai neatsitinka :) pabandysim.
Kokie nykstukai gražuoliai :)
Pas mus namie tokie patys ant šaldytuvo apsigyveno :)
žudot jūs visi mane su kepiniais.
kaip man vargšei be orkaitės gyvent? :((
Taip taip, tie nykštukai dabar visur lankosi, tik žvilgt - jie jau lėkštėje. Užuojauta dėl orkaitės...
Dariau ir siuos.Labai skanu pusryciams.
Rašyti komentarą