Vis burnodavau, kad negaliu nusipirkti šviežių kalmarų, reikia tenkintis šaldytais. Ogi žiūriu kartą ir savo akimis netikiu, viename prekybos centre, leduose kalmariukai guli! Šviežutėliai, skanutėliai, su akytėm, su galvytėm... Čiupau kilogramą ir tik paskui pradėjau galvoti ką čia gero su jais nuveikus. Pasitelkiau į pagalbą knygą "1000 patiekalų". Šis receptas, be abejo, labiau tinkamas didesniems kalmarams įdaryti, bet turėjau mažų, todėl juos ir čiupau. Teko pasitelkti kantrybę kalmarus valant, nes dydis labai simpatiškas, tačiau visiškai nepraktiškas. Bet ko gi nepadarysi dėl išsvajoto patiekalo.
Naudojau:
1 kg išvalytų kalmarų
Įdarui:
3 nuluptus pomidorus
1 svogūną
250 g kalmarų mėsos
3 česnako skilteles
3 šaukštus maltų džiuvėsėlių
1 kiaušinio trynį
1 papriką
1 stiklinę balto sauso vyno
1 komentaras:
Žudikiškas receptas :)
Nooooriu :) reiks ir man pasidairyt kalmarų, gal kūčioms ar kalėdoms..
Rašyti komentarą