2008-12-02

Saldžiarūgštė vištienos sriuba

Viena iš mėgstamiausių mano sriubų. Ypač mėgstu tuos baltus grybus, kuriuos vaizdingai vadinu "koralais".
Naudojau:
500 g vištienos filė
kukurūzų krakmolą
džiovintų baltųjų ir juodųjų kiniškų grybų
4 šaukštus obuolių acto
4 šaukštus cukraus
juoduosius pipirus
druską

Vištieną supjausčiau juostelėmis, pavoliojau jas krakmole ir sudėjau į verdantį vandenį. Viriau maždaug 10 minučių.

Tada sudėjau vandenyje išmirkytus ir plonomis juostelėmis supjaustytus juodus grybus ir "koralus". Viriau dar 5 minutes. Į puodą nukeliavo actas, cukrus, druska ir pipirai. Beje, acto ir cukraus santykį reikėtų pakoreguoti pagal savo skonį. Kartais man trūksta saldumo, o kartais rūgštumo. Geriausia, pradžioje šliūkštelėti kiek mažiau ir vis ragaujant pridėti dar. Štai ir viskas. Paduokite sriubą!



12 komentarų:

Namų Darkytoja rašė...

Atrodo labai gražiai tie koralai, bet manęs nieks nepriverstų jų paimt į burną :)

Taip taip, aš konservatyvi ragautoja :)

Puanc rašė...

Na čia jau kaip kam... O man ir mano kitai pusei tie koralai labai prie širdies.Mano mama, pavyzdžiui, jūrų gėrybes vadina "jūrų bjaurybės".

Unknown rašė...

O gal jus zinote kur yra pirkti tu "koralu"?

Puanc rašė...

Žinau žinau, ogi IKI! Egzotiškų produktų skyriuje. Jie tokie sausi, kai išmirksta vandenyje, smarkiai padidėja.

Marcius rašė...

Super! aciu labai uz recepta, jo ieskojau labai ilgai :)

Anonimiškas rašė...

Dekui - trumpai ir aiskiai. Pati megstu eksperimentuoti, taciau norejau buti tikra ar reikia mirkyti grybus.

Anonimiškas rašė...

O tie juodieji grybai tai shiitaki gal? Nes Iki neradau juodu, buvo tik balti ir shiitaki..

Teta Eglė rašė...

Nuostabūs baltieji kiniški grybai, mirkyti juos reikia, nes pakelyje jie būna džiovinti ir atrodo, kaip sausos sąmanos. Ir aš pirkau IKI, juodųjų nebuvo, bet jei atsiras BŪTINAI nusipirksiu. Pakelio kaina 9,99 Lt, brangoka už 100 gr, bet jie to verti, tikrai verti. Aš išmirkiau tik 1/2 vieno "kamuolėlio", pilnai užteko sriubai, nes jie labai išpurpsta ir, kaip sakė autorė, jų masė padidėja 4-5 kartus.

Aš gaminau pertrintą daržovių sriubą iš šaldytų pakeliuose daržovių (irgi IKI pirkau, tinka visokie mišiniai), o grybus pamirkiau 1 val., galima ir ilgiau, pakepiau ant sviesto svogūną iki geltonumo, subėriau susmulkintus baltuosius grybus, dar truputį pakepiau. Beje jie tada įgauna ryškesnį gelsvą atspalvį, kvapas malonus, pikantiškas, aišku, skiriasi nuo mūsų baravykų kvapo, bet ne jokia ne bjaurybė, o malonus aromatas.
Pakepintus sudėjau į pertrintą daržovių sriubą, ižbėriau krapais, gavosi nuostabi švelni sriubytė.
Apkepinant grybus, galit dėti daugiau svieto, tada sriuba bus dar sotesnė.

Ant mano grybų pakelio buvo užrašyta:
BARENTATZEN (a su umliautu)
WHITE FUNGUS

BarBora

dana_ide rašė...

Kokiame kiekyje vandens virei ta vistiena? :) ta prasme kiek apskritai mazdaug vandens reikia pilti i puoda

Puanc rašė...

Šitam kiekiui produktų pilu 2 litrus vandens.

Anonimiškas rašė...

Na cia viskas tikrai labai gardziai atrodo , tik va cukraus ir acto kiekiai tikrai 2 litrams vandens labai mazi , jei norit tikrai skania sriuba valgyt tai tai 2 litrams vandens reikia 1 samcio 9% acto ir 3 samcius cukraus , kiekia rodos dideli bet taip jau yra !!

Puanc rašė...

Na čia jau žvėriški acto ir cukraus kiekiai.... Bet kiekvienas kulinaras tegul pats ragauja ir papildomai pasisaldina ar parūgština sriubytę. Geriau pradžioje įdėti mažiau ir papildyti pagal skonį, nes perdozavus jau nebeišimsi.