2008-12-03

Armėniška sriuba su pupelėmis

Pagal receptą šiai sriubai reikėjo naudoti raudonąsias pupeles, bet kadangi turėjau baltų, tai jas sėkmingai ir sunaudojau.

Reikėjo:
200 g pupelių
200 g jautienos faršo
vieno svogūno
saujos graikinių riešutų
aitriųjų paprikų miltelių
druskos, juodųjų pipirų
žiupsnio džiovintų kalendros žirnelių
Pupeles išmirkiau per naktį ir viriau vandenyje 15 minučių. Pusę pupelių išgriebiau iš puodo ir padariau košytę elektrine trintuve, praskiedžiau viralu. Svogūną smulkiai supjausčiau ir pakepiau. Jis nukeliavo į sutrintas pupeles. Riešutus susmulkinau grūstuvėje.
Likusias pupeles puode, riešutus, druską, paprikos miltelius, pipiriukus, sugrūstus kalendros žirnelius užpyliau vandeniu ir užvirinau. Sudėjau pupelių košę ir pakepintą faršą. Sriuba paruošta!
Na, ko gero, armėnai nenaudotų jautienos faršo, kaip padariau aš, bet mėgstu jį labiausiai, todėl jis nukeliavo į mano sriubą.



Komentarų nėra: