Naudojau:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
125 g plačių makaronų su kiaušiniais, pvz.: tagliatelle
300 g varškės arba cottage cheese (tiems kas užsienyje)
100 g cukraus
50 g grietinės
25 g sviesto
2 kiaušinius
pusės citrinos žievelės
šaukštą vanilės ekstrakto
2 saujas vandenyje išmirkytų razinų
Tešlą iškočiojau ir išklojau ja formos dugną. Prieš tai formą gerokai patepiau sviestu. Makaronus paviriau vandenyje 5 minutes ir palikau atvėsti. Varškę ištryniau šakute, sudėjau cukrų, kiaušinių trynius, sviestą, grietinę, citrinos žievelę, razinas ir vanilės ekstraktą. Sudėjau į masę makaronus. Baltymus išplakiau mikseriu ir atsargiai įmaišiau. Viską supyliau į formą ir išlyginau paviršių. Iškočiojau antrą tešlos lakštą ir uždėjau ant viršaus. Dar patepiau skystu sviestu. Orkaitę įkaitinau iki 170 laipsnių ir pašoviau apkepą. Kepiau apie valandą. Labai skanu su saldžiomis trintomis braškėmis, kurių turiu nemažai užsišaldžius ir kurios man visada primena šiltą metų laiką.
Vengriškų gudrybių išmokau čia: desszert.eu
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą