2008-11-19

Vargabéles - vengriškas varškės ir makaronų apkepas

Kad vengrai moka išvirti klasišką guliašą, tai visiems aišku. Dar gerai žino, kaip įdaryti papriką. O kas dar? Ką dar vengrai valgo? Ogi "Vargabéles"! Toks lyg desertas, bet ne visai, nes su makaronais. Lyg apkepas, bet su tešlos pagrindu ir "kepure". Ryžausi eksperimentui ir nenusivyliau. Labai skanu.
Naudojau:
500 g šaldytos sluoksniuotos bemielės tešlos
125 g plačių makaronų su kiaušiniais, pvz.: tagliatelle
300 g varškės arba cottage cheese (tiems kas užsienyje)
100 g cukraus
50 g grietinės
25 g sviesto
2 kiaušinius
pusės citrinos žievelės
2 saujas vandenyje išmirkytų razinų

Tešlą iškočiojau ir išklojau ja formos dugną. Prieš tai formą gerokai patepiau sviestu. Makaronus paviriau vandenyje 5 minutes ir palikau atvėsti. Varškę ištryniau šakute, sudėjau cukrų, kiaušinių trynius, sviestą, grietinę, citrinos žievelę, razinas ir vanilės ekstraktą. Sudėjau į masę makaronus. Baltymus išplakiau mikseriu ir atsargiai įmaišiau. Viską supyliau į formą ir išlyginau paviršių. Iškočiojau antrą tešlos lakštą ir uždėjau ant viršaus. Dar patepiau skystu sviestu. Orkaitę įkaitinau iki 170 laipsnių ir pašoviau apkepą. Kepiau apie valandą. Labai skanu su saldžiomis trintomis braškėmis, kurių turiu nemažai užsišaldžius ir kurios man visada primena šiltą metų laiką.
Vengriškų gudrybių išmokau čia: desszert.eu


Komentarų nėra: