2008-11-03

Vanilės ekstraktas

Pradėjau galvoti, kad vaniliniame cukruje iš tikrųjų yra labai mažai pačios vanilės, todėl kepiniams geriau naudoti vanilės ekstraktą, kurį labai lengva pačiai pasigaminti. Radau šį naudingą patarimą All Recipes.com puslapyje.
Reikės:
2 vanilės lazdelių
degtinės ar kokio kito spirituoto gėrimo

Įsigijau 2 vanilės lazdeles.

Įpjoviau abi lazdeles, bet ne iki galo. Viršūnėlės liko susikabinę.

Susiradau akiai mielą buteliuką ir įpjautas lazdeles užpyliau degtine.

Praėjus kelioms dienoms, ekstrakto spalva pasikeitė.
Panaudojus dalį ekstrakto, galima buteliuką vėl papildyti ugniniu skysčiu. Taigi labai praktiška ir geras kvapas jūsų kepiniams garantuotas.


6 komentarai:

Egle B rašė...

Gera mintis. Reikės ir man pabandyti. Kažkaip labai nepatinka kaskart krapštyti sėklų iš vanilės ankšties, o čia gera išeitis

rūtuliukas rašė...

oj, pati taip tikrai nesugalvočiau. Įdėja šauni.

Dautartė rašė...

Tai labai geras būdas!
Aš gaminu pagal šitą receptą:
http://www.kitchenproject.com/vanilla/4FoldVanillaExtract.htm
Taip pat verta įdėti vanilės lazdelę į cukrų - gausime vanilės cukrų.

rusvaplaukė rašė...

aha, mintis puiki -- aš irgi jau kokius metus gaminuosi naminį vanilės ekstraktą, juoba kad parduotuviniai "vanilės kvapikliai" yra ganėtinai šleikštūs.

Indrė rašė...

Hmm as tai kolkas patenktinta dr.oetker ekstraktu, bet manau tikras reikalas geriau kvepetu :)

Puanc rašė...

Na, naminis gaminys ir lieka naminiu. Pirkdama parduotuvėje, niekada negali būti tikra dėl produkto sudėties, o namie tikrai žinai, ką dedi. Dar man labai patinka, kad šliūkštelint naminio vanilės ekstrakto, tuo pačiu šliūkšteliu ir lašelį alkoholio, kas dažniausiai rekomenduojama visiems kepiniams. Žodžiu du zuikiai vienu šūviu.