Naudojau:
5 obuolius
citrinos žievelę
250 g varškės
2 kiaušinius
100 g cukraus
100 g riešutų (aš naudojau pistacijas)
vieną šaukštą manų kruopų
šaukštelį kepimo miltelių
sviestą
džiuvėsėlius
Obuolius sutarkavau. Varškę gerai ištryniau, sudėjau trynius, cukrų, tarkuotos citrinos žievelę, kapotus riešutus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Baltymus išplakiau ir sumaišiau su obuoliais ir likusia mase. Viską sudėjau į sviestu išteptas ir džiuvėsėliais pabarstytas atskiras mažas formeles. Iš jų man valgyti daug skaniau, nei iš vienos didelės. Ant masės viršaus užbarsčiau sviesto gabaliukų ir pašoviau į orkaitę. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Valgiau su mėgstama uogiene. Man tiko juodųjų serbentų.
6 komentarai:
Noooriu! Bet neradau atsiliepimo ar skanu buvo. Ir neturiu indelių :(
Buvo skanu ir neįprasta.
Turiu tokį labai buitišką klausimą. Kur įsigyjote sufle indelių? Stebiu parduotuves, bet kol kas neradau :(
Živile, šiuos indelius pirkau parduotuvėje Sangaida. Jie prekiauja indais barams ir restoranams, bet parduoda ir paprastiems žmogeliams. Ten buvo ir pigesnių, ir brangesnių.
Dėkui, Puanc. bandysiu ieškoti :)
man labai patiko, tik kad neišsikėlė, net nebandė, o va šeima, kažkodėl nevalgė, nors vyras paprastai valgo viską. tik daugiau pistacijų nedėčiau, iškepusios tapo labai neskanios.
Rašyti komentarą