Pirmiausia reikia pasiruošti "padą" iš trapios tešlos, taigi sukrėčiau kartu ir gerai išminkiau:
175 g miltų
100 g sviesto
2 šaukštus cukraus
1 kiaušinio trynį
3 šaukštus vandens.
Tešlą padėjau šaldytuvan pusvalandžiui, kad atvėstų. Tada išminkiau ir išklojau neaukštą kepimo formą.Pagrindą subadžiau šakute, kad neiškiltų. Nors, ko gero, ir taip nebūtų iškilęs, nes pyrago turinys jį kaip reikiant prispaudė.
Tada čiupau vieną kiaušinį, skardinę saldaus kondensuoto pieno ir du puodelius moliūgo tyrės, kurią buvau pasiruošusi iš anksto, kaip pamokė Forelle. Visus gerus dalykus sumaišiau.
Tada čiupau vieną kiaušinį, skardinę saldaus kondensuoto pieno ir du puodelius moliūgo tyrės, kurią buvau pasiruošusi iš anksto, kaip pamokė Forelle. Visus gerus dalykus sumaišiau.
Atskirame dubenėlyje sumaišiau pusę puoduko rudojo cukraus, pusę puoduko miltų, smulkintų pistacijų, 50 g kapoto sviesto ir pusę šaukštelio cinamono. Iš šitų gėrybių turi gautis trupiniai, todėl viską maišiau ir trupinau šakute.
Moliūgo masę supyliau į nekeptą "padą", ant viršaus subėriau pagerintus trupinius. Taip aš juos pavadinau... ir pašoviau į orkaitę, įkaitintą iki 190 laipsnių. Kepiau 1 valandą. Patikrinau degtuku ar vidus jau iškepęs ir palikau pyragą atvėsti. Kadangi ir "pado", ir įdaro tešlos liko, iškepiau ir pyragiuką-vaikiuką. Taip gavosi vienas didelis ir vienas mažas moliūgų pyragas.
Ta proga mažiuką nunešiau dovanų.
Pyragas buvo skanus, ypač man patiko viršutinis trupinių sluoksnis - toks susicukravęs.
Į šitą pyragėlį jau du metus varvinu seilę, bet vis bijau kept. O kaip skonis to moliūgų sluoksnio? Nebuvo per saldus?
AtsakytiPanaikintiNe, visai moliūgų sluoksnis nesaldus, kitą kartą aš netgi į jį cukraus dėsiu, nes man jo pritrūko. Kituose receptuose trupinių ir moliūgų sluoksnius sumaišo, tada gal saldumo nebetrūksta.
AtsakytiPanaikintioj, koks įspūdingas kepinys. Ir nuotrauka graži. Bandysim.
AtsakytiPanaikintiNa jau kaip skaniai atroooodo...
AtsakytiPanaikintiSkanu buvo ir valgyti, tik jei naudosite nesaldų moliūgą, tada dar pridėkite daugiau cukraus į moliūgo masę.
AtsakytiPanaikintivakar bandžiau šitą gėrį išsikepti. Tik neapsižiūrėjau, kad sunaudojau visą sviestą, todėl gardaus viršaus nebuvo. Bet pats pyragas buvo šaunus. Nesitikėjau, kad iš moliūgų galima išsikept skanų kepinį. Ačiū.
AtsakytiPanaikintiSmagu, kad skanus gavosi.
AtsakytiPanaikintiPyragas pavyko nuostabiai! Sužavėjau penkis suomius ir vokietę šiuo skanėstu. Gaila, kad daugiau moliūgų neturiu :)Ačiū begaliniai!
AtsakytiPanaikintiKaip daryti moliugu tyre ?
AtsakytiPanaikintiNerealiai skaniai gavosi! Tikrai nesitikėjau tokio rezuktato.
AtsakytiPanaikintiRekomenduoju pabandyti net ir nelabai mokantiems kepti :D Tikrai pavyks ;)
Dainora22, puiku, kad pavyko sužavėti tarptautinę liaudį šiuo pyragu. Reiškia ne tik lietuviškam gomuriui moliūgų pyragas mielas.
AtsakytiPanaikintiKristuk, moliūgų tyrė ruošiama taip: moliūgą supjaustyti nedideliais gabaliukais ir sudėjus į orkaitę kepti apie 40-50 minučių uždengus folija. Atvėsusius gabaliukus sutrinti blenderiu į tyrę. Ją galima naudoti pyragams, blynams, keksiukams kepti, sriuboms virti. Nepanaudotą sudėti į nedidelius indelius ir užšaldyti. Vėliau, vidury žiemos, tyrę galima atšildyti ir mėgautis moliūgų patiekalais.
labai skanus pyragas, siandien iskepiau, visai seimynai patiko.
AtsakytiPanaikintiTik as moliugu tyre kitaip dariau,viriau kaip obuoliene,smulkiai sutarkavus moliuga,idejau cinamono,cukraus ir tikrai neblogai gavosi:)
Geras receptukas, aciu uz puikia ideja savaitgalio praskaidrinimui:)
Kaip smagu, kad patiko! O moliūgų tyrę iš ties galima paruošti įvairiausiais būdais.
AtsakytiPanaikintikiek dedasi moliugu tyres?
AtsakytiPanaikintiDėjau du puodelius moliūgų tyrės.
AtsakytiPanaikintikaip darei tyre wisa?nes man kazkaip nesutrauke,ir gawosi iskepus tokia kose:(
AtsakytiPanaikintiPyrago masę dariau labai paprastai, tiesiog sumaišiau moliūgo masę su kondensuotu pienu ir kiaušiniu. Tačiau kepti reikia gan ilgai - 1 valandą. Gal kepei per trumpai, todėl nepavyko?
AtsakytiPanaikintipyragas gavosi tikrai labai saldus... jau vien paziurejus, kiek saldziu produktu i ji ieina. tikrai nesiulyciau deti tiek cukraus, kiek cia parasyta. ypac saldus trupiniu sluoksnis.
AtsakytiPanaikintitaip pat gavosi kiek skystoka moliugo mase. itariu, kad reikejo pries ja gaminant nusunkti moliugu tyre per marle. cia, matyt, priklauso ir nuo pacio moliugo.
Saldumas saldumui nelygu :-) Čia jau nuo kiekvieno kepėjo skonio priklauso. O moliūgo masė gali ir skystesnė išeiti, ypač ją verdant. Kepant moliūgus daug skysčių išgaruoja, todėl šis tyrės ruošimo būdas man patinka labiau.
AtsakytiPanaikintiAs moliugo tyre darau taip - supjaustau moliuga gabaliukais, ivynioju i folija, kad troskintusi, tada ikaitusioje orkaiteje uztenka 20 minuciu palaikyti. Isemus folijos virsuje prapjaunu "dureles" , atidarau ir palieku garuoti kokias 10 min. dar nepasitaike, kad moliuginis idaras butu per skystas.
AtsakytiPanaikintiO sis pyragas is visu moliugo pyragus, kokius tik esu kepusi - pats paciausias :)