2008-10-29

Obuolių suflė su varške

Radau šį receptą vienoje senoje K. Brundzienės 1974 metų knygoje "Viskas iš obuolių". Pabandžiau.


Naudojau:
5 obuolius
citrinos žievelę
250 g varškės
2 kiaušinius
100 g cukraus
100 g riešutų (aš naudojau pistacijas)
vieną šaukštą manų kruopų
šaukštelį kepimo miltelių
sviestą
džiuvėsėlius
Obuolius sutarkavau. Varškę gerai ištryniau, sudėjau trynius, cukrų, tarkuotos citrinos žievelę, kapotus riešutus, manų kruopas ir kepimo miltelius. Baltymus išplakiau ir sumaišiau su obuoliais ir likusia mase. Viską sudėjau į sviestu išteptas ir džiuvėsėliais pabarstytas atskiras mažas formeles. Iš jų man valgyti daug skaniau, nei iš vienos didelės. Ant masės viršaus užbarsčiau sviesto gabaliukų ir pašoviau į orkaitę. Kepiau 180 laipsnių temperatūroje 30 minučių. Valgiau su mėgstama uogiene. Man tiko juodųjų serbentų.


6 komentarai:

Jurate rašė...

Noooriu! Bet neradau atsiliepimo ar skanu buvo. Ir neturiu indelių :(

Puanc rašė...

Buvo skanu ir neįprasta.

Živilė rašė...

Turiu tokį labai buitišką klausimą. Kur įsigyjote sufle indelių? Stebiu parduotuves, bet kol kas neradau :(

Puanc rašė...

Živile, šiuos indelius pirkau parduotuvėje Sangaida. Jie prekiauja indais barams ir restoranams, bet parduoda ir paprastiems žmogeliams. Ten buvo ir pigesnių, ir brangesnių.

Živilė rašė...

Dėkui, Puanc. bandysiu ieškoti :)

rozmarinas rašė...

man labai patiko, tik kad neišsikėlė, net nebandė, o va šeima, kažkodėl nevalgė, nors vyras paprastai valgo viską. tik daugiau pistacijų nedėčiau, iškepusios tapo labai neskanios.