2019-08-28

Cukinijos keksiukai

Kai cukinijos uždera, pats laikas jas naudoti ir kepiniams. Jeigu naudosite jaunas, tada galite tarkuoti su visa žievele - keksiukų vidus gražiai žaliuos, jei didesnes, žievelę teks nupjauti. Sutarkuokite smulkia tarka tokį kiekį cukinijos, kad išeitų maždaug puodelis. Palikite pastovėti apie valandą ir nuspauskite išsiskyrusį skystį. Keksiukai išeis minkšti ir purūs.

1 kiaušinis
100 ml rapsų aliejaus
120 g cukraus
1 v.š. citrinos sulčių
vanilės ekstrakto
žiupsnelis tarkuoto muskato riešuto
1 puodelis tarkuotos ir nusunktos cukinijos
180 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
migdolų skiltelių papuošimui

Išplakite kiaušinį, cukrų, vanilę, aliejų, muskatą ir citrinos sultis. Sudėkite cukinijos tarkius, gerai išmaišykite. Pabaigoje supilkite miltus su kepimo milteliais, atsargiai sujunkite visus ingredientus. Į keksiukų formą sudėkite popierėlius ir ledų kaušeliu dėkite tešlą į formeles. Ant viršaus užbarstykite smulkintų migdolų.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Išeina 12 keksiukų.
Skanaus!

Komentarų nėra: