Šiemet neatsivalgiau uogų, man jų buvo per mažai. Laukiau, kol derlius prasidės, nespėjau net apsidairyti, o jų jau nėra. Bet nuotraukos liko ir sūrio pyrago su mėlynėmis skonis taip pat.
Pagrindui naudojau:
1 pakelį "Selgos" sausainių
50 g lydyto sviesto
Įdarui naudojau:
2 indelius Maskarponės sūrio, iš viso apie 300 g
2 kiaušinius
pusę puoduko cukraus
2 citrinų sultis ir tarkuotas žieveles
2 puodukus šviežių mėlynių
Cukraus pudros, galutinam akcentui
Kelis kvietkelius iš ne savo balkono...
Sausainius susmulkinau elektriniu smulkintuvu ir užpyliau tirpintu sviestu. Gerai viską išmaišiau pirščiukais. 24 cm formą su nuimamais šonais išklojau kepimo popieriumi ir dugną uždengiau sausainių ir sviesto mase. Tvirtai paspaudžiau, kiek jėgos leido ir paslėpiau šaldytuve, kad atvėstų.
Įdarui sumaišiau ir gerai ištryniau sūrį su kiaušiniais, cukrumi, citrinos sultimis ir žievelėmis. Gumulėliai turi išnykti, masė pasidarys lygi ir skani (neįmanoma susilaikyti neparagavus).
Visą šitą gėrį supyliau ant atvėsusio pyrago pagrindo ir uždengiau mėlynių sluoksniu. Uogos truputį nuskęsta, bet didžioji dauguma taip ir lieka iškišę galvas, pasiruošę pasideginti orkaitės dirbtinės saulės kaitroje.
Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių ir pyragą kepiau apie 40 minučių.
Geriausia valgyti visiškai atvėsusį ir apibarstytą cukraus pudra.
Receptą radau www.foodnetwork.com
.
7 komentarai:
Vau kokios grazios nuotraukos ir pats pyragas viliojantis ♥
Ačiū Aguonėle, pyragas iš tiesų labai gardus.
Fantastika. Myliu maskarponę, mėlynes ir pyragus. Man patiktų :))
Asta, tikrai tikiu, kad pyragas tau patiktų... Jis nuostabus!
Laba diena,
sakykite kokio dydžio formą naudojate tokiam kiekiui.
Ačiū
Sveiki, kokio dydžio farma?
Naudojau 24 cm forma nuimamais krastais. 😆
Rašyti komentarą