2010-01-31

Avinžirnių ir špinatų salotos

Mėgstu avinžirnius, todėl ir savo mieliems skaitytojams siūlau sveikų salotų receptuką.

Reikės:

1 puoduko džiovintų avinžirnių
špinatų lapų
1 raudonos paprikos
kelių svogūno laiškų
petražolių
1 šaukštelio malto kumino
3 šaukštų citrinos sulčių
tarkuotos citrinos žievelės
4 šaukštų alyvuogių aliejaus
druskos
pipirų

150 ml natūralaus jogurto
2 šaukštų apelsinų sulčių
tarkuotos apelsinų žievelės


Avinžirnius užmerkiau ir laikiau per naktį. Kitą dieną juos išviriau. Užtruko apie 30 minučių. Atvėsusius avinžirnius užpyliau aliejaus, citrinos sulčių, žievelės, kumino ir petražolių mišiniu. Pagardinau druskele ir pipirais. Į kompaniją priėmiau ir smulkiai pjaustytą papriką bei svogūno laiškus.
Jogurtą sumaišiau su apelsinų sultimis ir žievele. Išėjo gardus užpilas.
Štai ir viskas. Skanaus!



Adaptuota iš www.foodnetwork.com




1 komentaras:

Goophy rašė...

Labai pasiilgstu tokio maisto...