Šitaip kalmarą siūlo ruošti Oliveris. Paprastas, greitas ir skanus būdas. Gražus irgi.
Daržoves paruošiau savaip iš to, ką turėjau šaldytuve.
Kalmarų viršutinę pusę įpjoviau, įkišusi vidun platų peilį.
Kalmarus iškepiau keptuvėje maždaug po 2 minutes iš abiejų pusių.
Pabarsčiau druskele, pipiriukais.
Iš baklažano, raudonųjų paprikų, morkų ir česnakų paruošiau daržovių troškinį.
Puikus patiekaliukas vakarienei.
Kalmaro pjaustymo gudrybes nusižiūrėjau Jamie Oliverio knygoje "Gaminame su Oliveriu".
5 komentarai:
Sveika sugrįžus į virtualų pasaulį po ilgos 'abstinencijos' :))
Ir taip, sakyčiau, griausmingai sugrįžus - su kalmarais :) Įtariu, kad labai skani vakarienė buvo.
Pssst. Tokią pat gudrybę Oliveris ir per laidą kažkurią rodė :)
Och, kaip man skanu kalmarai, neapsakomai. O ar saldytus kalmarus naudojai? Ir kiek suprantu, jokiu marinavimu pries tai - pakepei ir pagardinai druska? fantastiskai paprasta.
Oi, ačiū Egluže už sveikinimus. Tau taip nebūna, kad nenori nei pažvelgti virtuvės link? Na, kai įkvėpimas vėl sugrįžo, dabar jau kibsiu atsiraitojus rankoves į minkymus, lupimus ir maišymus. Valio!
Sparnuoti, taip kalmarus naudojau šaldytus ir nemarinavau. Nors ir pamarinavus galima bandyti, įgautų pikantiškesnį skonį.
Kaip noreciau.. :)
Rašyti komentarą