Gerai, kad "Kepėjai be stabdžių" duoda niuksą ir ragina ką nors skanaus iškepti. Nes saulei žeme ridinėjantis, kartais rodosi, jog vien braškėmis ir serbentais galėtum gyvas būti. Kepiau Ciabattą. Man rezultatas labai patiko, nežinau, ar pakankamai skylių iškepiau. Bet dviejų kepaliukų neliko per dieną. Faktas kalba pats už save. Receptą naudojau Indrės nurodytą, prisiskaičiusi apie jos sėkmes ir nesėkmes. Tik atsisakiau sausų mielių, nes VISADA naudoju šviežias.
Naudojau:
Raugui:
200 g kvietinių miltų (550 D)
200 ml vandens
4 g šviežių mielių
Tešlai:
200 g kvietinių miltų (550 D)
100 ml vandens
4 g šviežių mielių
1 šaukštelį cukraus
1 šaukštelį druskos
1 šaukštą alyvuogių aliejaus
Iš raugui skirtų ingridientų užmaišiau skystą tešlą ir uždengtą laikiau per naktį šiltoje vietelėje. Priburbuliavo smagiai, padidėjo masė visa - gerumėlis.
Kitą dieną, į raugą sudėjau visus tešlai skirtus ingridientus ir sukau, sukau mediniu šaukštu, kol ranka pavargo. Tada uždengiau virtuviniu rankšluostėliu ir leidau tešlai pailsėti ir pakilti 30 minučių. Gausiai pabarsčiau miltais stalą, rankas, kepimo skardą ir viską aplinkui. Iš gan skystokos masės suformavau du kepaliukus, vėl palaikiau apie 40 minučių. Duonos viršų irgi pabarsčiau miltais. Jeigu jau viskas miltuota, tai tebūnie miltuota! Ir šoviau orkaitėn. Kepiau 225 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Mmm, su sviestuku, paskui su šviežiomis trintomis braškėmis. Gabalėlis po gabalėlio Ciabattos vis mažėjo....
6 komentarai:
Išvada viena - reikia poros orkaičių ir dvigubos normos ;D
Pagaliau ir aš paruošiau tešlą (dabar kyla). Aišku, dabar truputį nerimauju ar pavyks, bet tikiuosi gausis tokia pat skani ir graži duonelė
Aš irgi norėjau su šviežiom kepti, bet atbaidė tai, kad neturėjau svarstyklių, tai nesugalvojau kaip tuos 2,5 g atamatuot :)
Indre, kas tiesa, tai tiesa, dviguba porcija tikrai būtų neprošal.
Forelle, tikrai pavyks, aš šiandien pat maišysiu tešlą dar kartą. Juk taip skanu ir paprasta.
Egle, aš dėjau daugiau mielių, nei nurodyta "Kepėjų be stabdžių" recepte. 4 g raugui ir 4 g tešlai. Iš akies, taip sakant, tik paskui susiprotėjau pasverti, kad žinočiau kokį kiekį rašyti.
Tai kad nepavyko, skylių prasme. Šiaip skani, bet skylutės labai mažos. Bandysiu dar kartą, gal antras labiau pasiseks
Mmm, tikrai skaniai atrodanti duonelė :) Ir skyliukės nemažos. O kad greitai dingsta, pastebėjau... Pirmą kartą iškepus atsivedžiau draugę pavaišinti, tai dviese visą kepalėlį sudorojom :) Labai skanu su šviežiu, dar skystu medumi. Pasaka.
Rašyti komentarą