Paskelbas iššūkis "Kepėjuose be stabdžių". Priimu iššūkį. Kaip vienas geras žmogus yra pasakęs: "Pyragai su kondensuotu pienu visada garantuoja pasisekimą". Atrodė, jog bus gerokai per saldu, bet ne. Viskas tvarkingai susirikiavo: ir pienas, ir biskvitas, ir glaistas. Uogos suteikė paskutinę rūgščią gaidelę. Liuks!
Reikės:
Biskvitui:
7 kiaušinių
113 g sviesto
3/4 stiklinės cukraus
2,5 stiklinės miltų
1 šaukštelį kepimo miltelių
žiupsnelį druskos
1 stiklinės pieno
vanilės ekstrakto
Pieno masei:
1 skardinės sutirštinto pieno (be cukraus)
1 skardinės kondensuoto pieno (su cukrumi)
1/2 stiklinės grietinėlės
Glaistui:
2/3 stiklinės riebios grietinėlės
340 g baltojo smulkiai sukapoto šokolado
Žiupsnelio druskos
2 valg. š. šviežiai spaustų citrinų sulčių
Uogų papuošimui
Gaminimas:
Orkaitę įkaitinti iki180 laipsnių.
Ištepti sviestu ir pabarstyti miltais stačiakampę kepimo formą. Kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų.
Sviestą išsukti su cukrumi iki purios masės. Dėti po vieną trynius, vis gerai išmaišant. Supilti vanilės ekstraktą. Miltus, kepimo miltelius ir druską sumaišyti atskirame dubenyje ir pakaitom su pienu supilti į trynių masę, atsargiai maišant mentele.
Baltymus išplakti mikseriu iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Iš pradžių įmaišyti 1/3 masės, po to likusią.
Tešlą supilti į formą ir kepti 25-30 min. Ataušinti formoje.
Sumaišyti sutirštintą pieną, kondensuotą pieną ir grietinėlę. Šakute ataušusiame kepinyje padaryti daug skylučių ir užpilti pieno mase. Formą uždengti maistine plėvele ir nakčiai įdėti į šaldytuvą. Pagrindas per naktį sugers visą drėgmę.
Glaistui užvirinti grietinėlę. Šokoladą sudėti į grietinėlę ir mentele maišyti, kol ištirps. Po truputį supilti citrinų sultis. Pyragą aplieti glaistu, supjaustyti gabaliukais ir papuošti uogytėmis. Puikiai tiko juodieji serbentai ir braškės.
5 komentarai:
Atrodo fantastiškai!
labai dailu!
aš irgi tikėjausi (ar tinka čia šitas žodis? maniau, bet nenorėjau..), kad bus per sladu, bet.. nebuvo!
Ačiū Forelle ir Jule!
Atrodo ypatingai skaniai..
Iš tiesų, labai skanu ir buvo!
Rašyti komentarą