Norėjau šį patiekalą pagaminti dar Kalėdoms, bet taip ir neprisiruošiau, todėl gaminau dabar. Nes jau labai knietėjo. XIX a. hercogas Velingtonas atgabeno šį receptą iš Prancūzijos į Angliją ir baisiai jį pamėgo, vis liepdavo ruošti per iškilmes. Iš tiesų, turėtų būti gaminamas vienas didelis jautienos gabalas, bet nusprendžiau paruošti individualius, kad nereikėtų pjaustyti ir trupinių mažiau būtų.
Naudojau:
1,5 kg jautienos nugarinės
300 g pievagrybių
1 svogūno galvą
200 g pašteto (galima naudoti bet kokį, jūsų pamėgtą)
500 g šaldytos sluoksniuotos tešlos
1 kiaušinį
Mėsytę supjausčiau porcijomis ir įtryniau druska, pipirais, česnaku, čiobreliais ir palikau valandėlę pasimarinuoti. Tada keptuvėje paskrudinau iš visų pusių kelias minutes su lašeliu aliejaus. Grybus ir svogūną smulkiai supjausčiau ir pakepiau.



Štai ir viskas. Skanu su šviežiomis daržovėmis.
6 komentarai:
Kokie lapeliai gražūs :)
Ačiū Egle, stengiausi.
Matosi, kad stengeisi - labai gražu :)
Kai skaniai atrodo! Aš to patiekalo vis prisibijau, nes man, kažkodėl, nesveikai atrodo, kad, po tokio trumpo kepimo, jautiena liks kieta. Bet taviškė atrodo labai sultinga ir minkšta. :)
Nėra ko bijoti. Iš tiesų tai truputį netgi perkepiau mėsytę, norėjau, kad rausva viduj liktų, bet neliko. Juk kuo ilgiau kepi, tuo kietesnė tampa. Taigi trumpas kepimas tik į naudą.
Mmmm paskutiniu metu mane link mesos labai traukia... Tikiuos ketvirtadieni turesiu laiko gamybai, nes labai viliojanti patiekala radau :)
Rašyti komentarą