Neradusi midijų, kai norėjosi jų labiausiai, sužiūrau į kitokius moliuskus, pavadinimu "Almond". Nežinia kokia čia rūšis, o angliškai tai "clams". Tai jau daug aiškiau. New England regionas Amerikoje tiesiog pakvaišęs dėl jųjų. New England clam chowder, fried clams. Labai gardu. Pačiai teko ragauti.
Knietėjo išbandyti Ugnės skelbtą midijų kokosų piene receptą, todėl ėmiausi reikalo ir skanavau "clams"ų kokosų piene.
Štai taip moliuskai atrodė dar nevirti.
Naudojau:
1 kg moliuskų
1 skardinę kokosų pieno
1 skardinę konservuotų pomidorų be odelių
aitriųjų paprikų miltelių
2 skilteles česnako
1 svogūną
juodųjų pipirų, druskos, petražolių, kalendros
Moliuskus gerai nuploviau tekančiu vandeniu. Aliejuje pakepiau svogūną ir česnaką. Sudėjau pomidoriukus, kalendrą, supyliau kokosų pieną. Viską patroškinau, tada sudėjau moliuskus ir dar patroškinau apie 10 minučių, o tiksliau, kol geldelės atsivėrė. Subėriau petražoles ir po minutėlės jau buvo galima valgyti. Labai svarbu moliuskų nepervirti, nes sukietėja.
Gražuolis. Šis moliuskas lyg šokoladinis. Žinot, būna tokios šokoladinės kriauklelės. Gardžios.
O štai ir "clams"ai kokosų piene. Padažiuką-sultinuką sudorojom su prancūzišku batonu. Mirkėme ir valgėme, mirkėme ir valgėme. Labai skanu.
4 komentarai:
Tiesą sakant, clams skonio prasme man šimtą kartų apneša midijas. Valgai ir jauti, kad jūra kvepia. Aišku, dar priklauso nuo rūšies. O kiek kainuoja kg?
Lietuvoj "clam"sai kainuoja apie 10 Lt. Kai midijos, tuo tarpu, nuo 15 iki 20 Lt.
net apsiseilejau prie ekrano darbe :)
Cia gi mano mylimiausias maistas.
Noooriu cia ir dabar!
Įdomiai... Esu įpratus visad matyti midijas papigiaj, o visus kitus moliuskus gerokai aukštesne kaina.
Rašyti komentarą