Mėgstu sriubas, ypač tirštas. Štai kokį receptą pabandžiau. Ačiū Astai.
Į verdantį vandenį sudėjau šaltu vandeniu nuplautus ryžius ir viriau 15 minučių. Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepiau keptuvėje. Stambiais griežinėliais pjaustytą cukiniją, krevetes, svogūną ir česnaką sudėjau į ryžių puodą, dar šliūkštelėjau šiek tiek vandens. Pomidorus nuplikiau, nulupau odeles, supjausčiau ketvirčiais ir taip pat suverčiau į puodą. Dar viriau 5 minutes, sudėjau žalumynus, po to palikau sriubelę pastovėti po dangčiu 10 minučių.
Naudojau:
pusę stiklinės ryžių
1 svogūną
3-4 česnako skilteles
1 didesnį pakelį šaldytų krevečių
1 svogūną
3-4 česnako skilteles
1 didesnį pakelį šaldytų krevečių
1 cukiniją
3 pomidorus
krapų, bazilikų, druskos, pipirų
krapų, bazilikų, druskos, pipirų
Į verdantį vandenį sudėjau šaltu vandeniu nuplautus ryžius ir viriau 15 minučių. Smulkiai supjaustytą svogūną ir česnaką pakepiau keptuvėje. Stambiais griežinėliais pjaustytą cukiniją, krevetes, svogūną ir česnaką sudėjau į ryžių puodą, dar šliūkštelėjau šiek tiek vandens. Pomidorus nuplikiau, nulupau odeles, supjausčiau ketvirčiais ir taip pat suverčiau į puodą. Dar viriau 5 minutes, sudėjau žalumynus, po to palikau sriubelę pastovėti po dangčiu 10 minučių.
Gardu.
O čia Astos sriubytė.
1 komentaras:
kaip tik neseniai nusipirkau šaldytų krevečių ir tik po to pagalvojau, kad nežinau, ką su jom darysiu. Tai surezgiau tokį belekokį patiekalą, o čia, žiūriu, tokia šauni mintis!
Mėgstu ir aš tiršta sriubas. Tavo dėka turiu dar vieną idėją pietums. Dėkui ;)
Rašyti komentarą