Vištienos krūtinėlė su ryžiais-lęšiais. Vištieną įpjoviau taip prieš kepdama, kad įgautų aštuonkojo formą. Beje, į verdančius lęšius, likus 20 minučių, įdėjau virti ryžius, todėl jie nusidažė rausva spalva.
2008-08-26
Apie lęšius
Kai kas klausė kas gi tie lęšiai, kaip jie atrodo ir kaip (kam?) valgomi. Tai štai kokius padariau atradimus. Man jie pasirodė tokie žirnių ir pupelių hibridai (skonio atžvilgiu), nes jis ir yra pupinių šeimos augalas. Lęšiai turi labai daug baltymų, net daugiau nei mėsa! Įsivaizduojat? Man buvo skanu juos doroti išvirtus kartu su ryžiais. Ir ryžiams linksmiau.

Prieš verdant reikia lęšius pamirkyti mažiausiai dvi valandas, geriausia užmerkti iš vakaro, atsikeli - jau paruošti virti. O virti reikia apie 45 minutes.
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
-
Kas jau čiate nostalgiją seniesiems kepiniams, ragautiems vaikytėje, pakelkite ranką. Aš keliu abi rankas. Smėlio juostos tada buvo skaniaus...
-
Suskubau sudalyvauti Moliūgų savaitėje , nors ši mintis kirbėjo visą savaitę, vis laiko pritrūkdavo. Štai ką pavyko surasti All Recipes svet...
2 komentarai:
Italijoje lesiai valgomi Naujuju metu isvakarese,nes tai yra turto ir klestejimo simbolis.
Reiks ir man dažniau juos valgyti, gal klestėjimo laikai greičiau Lietuvon sugrįš.
Rašyti komentarą