2009-01-11

Meksikietiška vištiena

Aštrokas receptukas, kaip ir priklauso. O jau spalva spalva. Šilkinis šokoladas ir karštas aitrumas. Atgaiva akiai ir liepsnos liežuviui.


Naudojau:
3 vištienos blauzdeles
1 raudonąją papriką
1 svogūną
2 skilteles česnako
1 šaukštą cukraus
3 šaukštus nesaldintos kakavos
1 šaukštelį čili pipirų miltelių
1 šaukštelį kumino
pusę šaukštelio druskos
pipirų
skardinę konservuotų pomidorų be odelių
1 šaukštą konservuotų jalapeno pipirų
ryžių (garnyrui)

Įkaitintoje keptuvėje pakepiau smulkintą svogūną, kol suminkštės. Sudėjau juostelėmis pjaustytą papriką ir česnaką. Toliau keptuvėn nukeliavo cukrus, kakava, čili milteliai, kuminas, druska, jalapenas ir smulkinti pomidorai. Viską patroškinau 10 minučių. Troškinį sudėjau į karščiui atsparų indą. Jei padažas kiek per tirštas, galima šliūkštelėti kiek vandens.


Vištieną ištryniau druska ir pipirais. Iškepiau keptuvėje. Ji nukeliavo į indą su troškiniu. Orkaitę įkaitinau iki 200 laipsnių. Indą uždengiau dangčiu ir viską patroškinau apie pusvalandį.

Vištieną patiekiau su ryžiais, pagardintais kariu. Aštrumėlis!
Receptą adaptavau iš myrecipes.com




Komentarų nėra: