2009-01-31

Kavos pyragas

Labai mėgstu kavą. Ko gero, daugiau jos kvapą, nei skonį. Kepinius, kvepiančius kava, privertė prisiminti kavos savaitė. Pirmą kartą darytas, bet labai vykęs skanėstas kavos mėgėjams.

Pirmiausia išsikepiau "padą" pagal šį receptą. Jį atvėsinau.
Įdarui naudojau:
1/4 puoduko miltų
žiupsnelį druskos
4 šaukštus cukraus
1 puoduką stiprios užplikytos kavos
1 puoduką pieno
2 kiaušinių trynius
50 g sviesto

Puodelin sudėjau miltus, druską, cukrų, kavą ir pieną. Viską išmaišiau ir kaitinau ant viryklės, kol ištirpo tai, kas ir turėjo ištirpti. Vis maišiau ir maišiau. Masę nukėliau nuo ugnies. Kiaušinių trynius išplakiau šluotele ir maišydama atsargiai supyliau į pradedančią vėsti masę. Dar pakaitinau apie 2 minutes. Galiausiai sudėjau sviestą ir kaitinau masę, kol šis ištirpo. Viską supyliau į "padą". Orkaitę įkaitinau iki 180 laipsnių. Kepiau apie 20 minučių.
Pyragą geriausia kaip reikiant atvėsinti. Aš vėsinau per naktį. Prieš patiekiant dekoravau plakta grietinėle bei kavos pupelėmis su šokoladu. Padažiuką padariau iš trintų mangų, persimonų ir kivių su trupučiu cukraus pudros. Tikras gardumėlis!

Receptą adaptavau iš čia: about.com





6 komentarai:

Unknown rašė...

Mmmmm, niam niam, kaip man tokie patinka - mažai tešoos ir daaaug kremo...

Puanc rašė...

Taigi, čia ir yra visas gerumas. Labaaaaaaaai daug kremo ir vos vos tešlos.

Anonimiškas rašė...

Atleiskit už idiotišką klausimą, bet padą tikrai reikia pirma iškepti o tik po to kepti su kremu? <:/

Puanc rašė...

Taip tikrai. Pirmiausia iškepiau padą. Jį reikia subadyti šakute, kad nesugalvotų iškilti ir kepti 20 min.180 laipsnių orkaitėje. Tada jau supilti kremą ir vėl kepti 20 min. Skanaus!

Anonimiškas rašė...

ačiū, išėjo gana gerai, tik kremo spalva kažkodėl šviesesnė gavosi. Jūsų paveikslėlyje atrodo kaip tikras kavos pyragas, manasis atrodė labiau kaip kapučino pyragas :D

Puanc rašė...

Puiku, kad pavyko! O spalva.... galbūt stipresnę kavą dariau... Sunku sugalvoti kokį kitą logišką paaiškinimą.