2008-11-16

Morkų sausainiai

Labai skanūs sausainiai trapiais krašteliais, bet minkštu viduriuku.
Naudojau:
225 g sviesto
200 g cukraus
1 apelsino žievelę
1 kiaušinį
200 g tarkuotų morkų
350 g miltų
šaukštelį kepimo miltelių
žiupsnį druskos
šaukštelį cinamono
šaukštelį tarkuoto muskato riešuto
saują smulkintų lazdyno riešutų
dvi saujas razinų

Citrininiam glajui naudojau:
vienos citrinos sultis ir 5 šaukštus cukraus pudros

Išsukau sviestą ir cukrų, įdėjau kiaušinį ir apelsino žievelę. Miltus sumaišiau su kepimo milteliais, cinamonu, muskato riešutu, razinomis, lazdyno riešutais. Dabar jau atėjo laikas morkytėms. Jos taip pat nukeliavo į miltus ir pasikvietė kartu sviesto masę. Orkaitę įkaitinau iki 190 laipsnių. Į skardelę įtiesiau kepimo popieriaus (galima naudoti ir foliją) ir arbatiniu šaukšteliu dėjau sausainių masę, palikdama nemažus tarpus, nes sausainiai linkę išsiplėsti. Kepiau maždaug 20 minučių, kol pradėjo ruduoti kraštai. Tikrai labai skanūs sausainiai išėjo. Tačiau norėjau dar juos paskaninti ir paruošiau citrininį glajų. Citrinos sultis išsukau su cukraus pudra ir ištepliojau sausainių paviršių. Taigi kepiniukai tapo saldžiarūgščiai.
Vadovavausi receptu is All Recipes.

Komentarų nėra: