2018-04-08

Šokoladainis su varškės kremu ir plaktu ganašu

Seniai kepiau ką nors šokoladinio, todėl nusprendžiau šią klaidą ištaisyti. Kad nuo šokolado neapsaltų širdis, varškės kremo sluoksnelis čia labai tiko. Receptą pasiskolinau iš Saulėtos virtuvės, tik dar praturtinau ganašu.



Šokoladainis:

250 g kambario temperatūros sviesto
400 g cukraus
4 kiaušiniai
180 g miltų

60 g kakavos
1 arbat. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
100 g tirpinto juodo šokolado
100 g smulkintų riešutų

Varškės sluoksnis:

100 g kambario temperatūros sviesto
300 g pertrintos varškės
130 g cukraus
2 valg. š. miltų
2 kiaušiniai

Ganašas:

100 g juodo šokolado
100 g 36% riebumo grietinėlės



Paruošti šokoladainio masę. Sviestą išplakti su cukrumi iki purumo. Po vieną įmušti kiaušinius ir gerai išplakti. Suberti miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druska. Švelniai išmaišyti. Supilti ištirpintą ir atvėsusį šokoladą bei riešutus. Pusę paruoštos šokoladainio masės supilti į kepimo popieriumi ištiestą kepimo indą (naudojau 33 x 22 cm formą). Paruošti varškės sluoksnį.
Suplakti sviestą su varške, suberti cukrų, miltus ir kiaušinius. Paruoštą kremą supilti ant šokoladainio masės ir mentele išlyginti. Likusią rudą tešlą tolygiai paskirstyti ant varškės.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 60 min.
Ganašui užvirinkite grietinėlę ir užpilkite ant šokolado. Palikite pastovėti 20 min., kol šokoladas gerokai aptirps. Mentele švelniai maišykite, kol masė taps vientisa. Kremą padėkite į šaldytuvą ir laikykite per naktį. Prieš patiekiant ganašą suplakti ir sudėti į kremo maišelį su norimu antgaliu. Dekoruoti supjaustytą šokoladainį ir ragauti.


1 komentaras:

Ruta rašė...

Labai idomus ir skanus receptas, butinai isbandysime. :)