2017-04-02

Kvapnusis tahini keksas su mėlynėmis

Kas nežino, kas yra tahini, priminsiu, jog tai sezamų pasta iš sumaltų sezamų sėklų ir aliejaus. Patiekalams ši pasta suteikia malonų riešutų prieskonį. Nusprendžiau šį kartą pastą panaudoti kekse.




Tešlai reikės:

200 g tahini
45 g. sezamų sėklų
300 g cukraus
Vanilės ekstrakto
190 ml alyvuogių aliejaus
3 kiaušinių
280 g miltų
2 arbat. šaukštel. kepimo miltelių
240 ml apelsinų sulčių
Žiupsnelio druskos

Uogienei reikės:

220 g mėlynių (šviežių arba šaldytų)
50 g cukraus
1 šaukšto krakmolo
2 šaukštų vandens
1 šaukšto apelsinų sulčių

Puodelyje sumaišykite cukrų, krakmolą ir vandenį, pamaišykite, kol ištirps krakmolas. Įmaišykite mėlynes ir virkite ant mažos ugnies kelias minutes, kol masė sutirštės visą laiką mašydamos. Nuimkite nuo ugnies ir supilkite apelsinų sultis. Atvėsinkite.

21 cm kekso formą ištepkite tahini ir apibarstykite visą dugną ir šonus sezamo sėklomis.
Dubenyje išplakite kiaušinius, cukrų ir vanilę, kol suputos. Supilkite aliejų, tahini ir apelsinų sultis.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Viską supilkite į kiaušinių masę ir atsargiai išmaišykite.
Pusę tešlos supilkite į formą, ant viršaus sudėkite pusę mėlynių uogienės ir mediniu pagaliuku pamaišykite. Vėl dėkite tešlą, uogienę ir vėl pamaišykite.
Kepkite apie 1 valandą 170 laipsnių temperatūroje.
Keksas iškepęs, kai medinį pagaliuką įsmeigus, jį ištraukiame sausą,
Skanaus!



Receptas iš food52.com






Komentarų nėra: