2017-03-16

Sūrio sufle pusryčiams

Siūlau pasigaminti sufle, kuri tikrai patiks ir vaikams, ir suaugusiems. Suaugę sukirto po dvi, vaikai po vieną. Soti, intensyvaus sūrio skonio sufle tiks tada, kai norisi sočiai papusryčiauti, o tradicinė kiaušinienė jau atsibodo.  Mmmm, sulaukiau tik puikių įvertinimų.


Reikės:

300 ml pieno
50 g sviesto
2 valg. š. miltų
4 kiaušinių trynių
200 g fermentinio sūrio
2 arbat. š. krakmolo
4 kiaušinių baltymų
žiupsnelio druskos

Ištirpinkite puode sviestą. Suberkite miltus, išmaišykite ir kelias minutes masę pakepkite. Atskirame inde užvirinkite pieną ir lėtai, maišydami supilkite į miltų masę. Šiek tiek pavirkite.
Nuimkite puodą nuo viryklės, į pravėsusią masę dėkite po vieną trynius, vis maišydami. Paskui sūrio ir krakmolo eilė.
Išplakite kiaušinių baltymus su druska iki standžių putų. Dalimis sudėkite į sūrio masę. Maišykite atsargiai, nereikia persistengti.
Formeles gerai ištepkite tirpintu sviestu, taip sufle bus lengviau kilti.
Kepkite orkaitėje 170 laipsnių temperatūroje apatinėje orkaitės dalyje apie 30 minučių. Viršus turi skaniai paruduoti. Ar iškepusi, galite patikrinti mediniu pagaliuku, pagaliukas ištraukus turi likti sausas.
Skanu pasipjaustyti pomidoriukų, agurkų ar kitų mėgstamų daržovių.
Skanių pusryčių!




Receptas iš "Didžiosios Virtuvės Knygos", Alma Littera











Komentarų nėra: