2016-09-30

Obuolių duona

Kodėl duona? Galima ir pyragu pavadinti. Bet forma juk duonos!
Drėgnas, minkštas, kvepiantis cinamonu. Kepkite, kol obuolių krepšiai pilni...



Reikės:

70 g rudo cukraus
0,5 arbat. šaukšt. cinamono
70 g balto cukraus
120 g minkšto sviesto
2 kiaušinių
1 arbat. šaukštelis vanilės ekstrakto
190 g miltų
2 arbat. šaukšt. kepimo miltelių
80 ml pieno
2 rūgštūs obuoliai (nulupti ir supjaustyti smulkiais gabalėliais)


Sumaišykite rudąjį cukrų su cinamonu ir atidėkite.
Plaktuvu gerai išsukite minkštą sviestą, baltąjį cukrų, kol sviestas taps purus ir pabals. Palaipsniui įmaišykite kiaušinius, pieną ir vanilę.
Į atskirą  dubenį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Įmaišykite į tešlą. Svarbu nepersistengti. Tik miltų nebesimatys ir gana.
Kepimo formą (naudojau 30 cm X 15 cm) ištepkite sviestu ir lengvai pabarstykite miltais. Supilkite į dugną pusę paruoštos tešlos, išdėliokite pusę kiekio obuolių ir ant viršaus pusę cinamono - cukraus mišinio. Likusią tešlą sumaišykite su obuolių likučiu ir supilkite į formą. Užbarstykite likusį cinamoną.
Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 40 minučių. Atvėsinkite ir švelniai išimkite iš formos. Mmmmm - cinamonu kvepia visi namai!


Receptas iš čia: Spend with Pennies


Komentarų nėra: