2016-08-12

Japoniškas sūrio pyragas su karamele

Šį kartą labai norėjau sūrio pyrago. Nežinia kodėl. Gal todėl, kad labai seniai kepiau, o gal  labai jau rūpėjo išbandyti naują receptą. Seniai turiu jį pasižymėjusi ir pagaliau išaušo sūrio pyrago diena! Receptą adaptavau pridėdama karamelės, kurią dievinu ir šilauogių, nes sezonas dar nepasibaigė.
Rekomenduoju! Tikrai labai skanus.


Naudojau 24 cm kepimo formą nuimamais kraštais. Į formą įtieskite kepimo popierių. Pyragas išėjo didelis, galės ragauti didelis būrys žmonių.

Pagrindui reikės:
150 g sausainių
50 g sviesto

Galite naudoti paprastus kvadratinius sausainius Selga ar Gaidelis, kokie tik pasitaikys po ranka. Sausainius smulkiai sumalkite, sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su trupiniais. Viską suberkite į formos dugną ir tvirtai suspauskite. Dėkite į šaldytuvą, kad susitngtų. O tuo metu ruoškite pyragą.

Pyragui reikės:
280 g cukraus
10 kiaušinių trynių
10 kiaušinių baltymų
100g sviesto
500 g maskarponės sūrio
200 ml pieno
2 šaukštų citrinos sulčių
120 g miltų
40 g bulvių krakmolo
žiupsnelio druskos




Į formą įtieskite kepimo popierių. Ištirpinkite maskarponės sūrį, sviestą ir pieną puode. Masę atvėsinkite iki kambario temperatūros. Suberkite miltus, krakmolą, druską, kiaušinių trynius ir citrinos sultis. Viską gerai išmaišykite.
Kiaušinių baltymus gerai išplakite, po truputį supilkite cukrų ir tęskite plakimą, kol susiformuos standžios putos. 
Trečdalį morengo švelniais judesiais įmaišykite į sūrio masę, paskui dar trečdalį, vėl įmaišykite. Ir pagaliau viską, kas liko. Žinote, kaip geriausia įmaišyti baltymus į tešlą? Ogi taip, tarsi kastumėt sniegą. Mentele semti iš apačios ir po truputį versti. Kažkur perskaičiau ir visada tą sniegą atsimenu.
Orkaitę įkaitinkite iki 160 laipsnių. Jeigu naudosite formą nuimamais kraštais, kaip aš, rekomenduoju formos apačią apvynioti folija, kad nepatektų vanduo. Pyrago formą įstatykite į karšto vandens vonelę ir kepkite apie valandą. Sekite, kokia paviršiaus spalva. Kai bus švelniai rusva, orkaitę išjunkite ir pradarykite dureles. Tegul pyragas taip vėsta. Išvengsite staigių temperatūros pokyčių, nes šiam pyragui tai labai nepatinka - gali sukristi.
Vėliau pyragą palaikykite šaldytuve mažiausiai 4 valandas arba per naktį.
Puoškite pagal savo norą. Aš apipyliau namine karamele ir šilauogėmis.
Skanaus!



Receptas adaptuotas iš rasamalaysia


.

Komentarų nėra: