2016-01-02

Apsnigti kakaviniai sausainiai

Labai skanūs, minkšti ir lyg apsnigti sausainiukai.
Padaryti ilgai neužtruksite, tik tešlą reikėtų pasiruošti šiek tiek iš anksto ir palaikyti šaldytuve 3-4 valandas. Aš laikiau per naktį. 

Maždaug 15 sausainėlių reikės:

200 g miltų
120 g cukraus
100 g kakavos
55 g sviesto
2 kiaušiniai
1 arbat. šaukštelis kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
0,5 šaukštelio tirpios kavos
0,5 puodelio curaus pudros apvoliojimui

Sumaišykite visus sausus ingredientus: miltus, kepimo miltelius, kakavą, druską ir kavą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, pridėkite minkštą sviestą. Supilkite sausus produktus ir viską sumaišykite. Jeigu tešla gana minkšta, pridėkite dar šiek tiek miltų. Tešlą atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 3 valandas. Rankomis formuokite nedidelius rutuliukus, juos apvoliokite cukraus pudra ir dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Padarykite didelius tarpus, nes sausainiai plečiasi. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 12 minučių. Skanaus!



Receptas iš bakingsecrets.lt


Komentarų nėra: