2015-11-15

Vyniotinis su varškės - grietinėlės kremu

Minkštas, švelnus ir greitai padaromas!

Biskvitui reikės:

4 kiaušinių
125 g cukraus
žiupsnelio druskos
80 g miltų
1 arbat.š, kepimo miltelių
40 g krakmolo


Kremui reikės:

360 g braškinės varškės
200 ml grietinėlės (36%)
2 valgomieji šaukšt. cukraus pudros

Biskvito ruošimas. 
Kiaušinių trynius išplakame su cukrumi, o baltymus su žiupsneliu druskos iki standumo. Į trynius sudedame miltų, krakmolo ir kepimo miltelių mišinį ir išmaišome. Tada švelniai ir atsargiai įmaišome baltymus. Supilame į didelę kepimo skardą, patiestą kepimo popieriumi. Kepame 180 laipsnių orkaitėje apie 15 minučių. Neleiskite biskvitui paruduoti ir sukietėti - bus neįmanoma suvynioti. Pasitieskite švarų virtuvinį rankšluostėlį ir dar šiltą biksvitą suvyniokite. Palikite atvėsti. Aš vyniojau su visu kepimo popieriumi, kurį nuėmiau vėliau, prieš tepdama kremą.
Kremas. 
Grietinėlę išplakite su cukraus pudra ir sumaišykite su varške. 

Išvyniokite atvėsusį biskvitą, aptepkite kremu, palikdami porą centimetrų nuo krašto. Suvyniokite, dekoruokite cukraus pudra, šokoladu ir palikite šaldytuve sustingti.


Receptas iš Jurgittos Receptų



Komentarų nėra: