2015-03-15

Tortas "Balta Balerina"

Toks pavadinimas sugalvotas tam, kad nekiltų klausimų dėl "B" raidžių nuotraukoje...Pats tortas sotus, sodraus skonio, originaliame recepte pavadintas "Kolibrio" tortu, matyt. dėl tropinių vaisių biskvite.



Biskvitui reikės:
385 g miltų
255 g cukraus
arbat.šaukštel. kepimo miltelių
arbat.šaukštel. druskos
arbat.šaukštel. cinamono
3 kiaušiniai
235 ml rapsų aliejaus
arbat šaukštel. vanilės ekstrakto
225 g sutrintų konservuotų ananasų
3 labai prinokusių bananai
150 g stambiai kapotų skrudintų lazdyno riešutų



Biskvitą kepiau 19 cm pločio formoje, todėl tortas išėjo aukštas.
Sumaišykite miltus, cukrų, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Kitame inde išplakite kiaušinius, aliejų, vanilę, ananasus, sutrintus bananus ir pačioje pabaigoje - riešutus.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 1,5 valandos. Galima kepti ir 2 atskirus biskvitus, tada kepti reiktų trumpiau. Mediniu pagaliuku patikrinkite, kai jis liks sausas - ištraukite biskvitą. Palikite visiškai atvėsti.

Kremui reikės:
450 g kreminio sūrio Philadelpfia
220 g sviesto
300 g cukraus pudros
arbat. šaukštel. vanilės ekstrakto

Išsukite sūrį elektriniu mikseriu, pamažu sudėkite kambario temperatūros sviestą ir vėl plakite, kol kremas taps purus. Dalimis supilkite cukraus pudrą ir plakite, kol visiškai ištirps. Pabaigoje supilkite vanilę.

Torto surinkimas:
Biskvitą padalinkite į keturias dalis, kiekvieną sluoksniuokite su kremu. Torto išorę aptepkite tuo pačiu kremu.
Gėlę, kurią matote nuotraukoje, padariau iš džiovintų drakono vaisiaus skiltelių.

Receptas iš: addapinch.com



Komentarų nėra: