2014-12-22

Kalėdiniai meduoliai

Man visada patiko tokie meduoliai, kuriuos valgant neišsilauži dantų. Minkštoki, kvapnūs ir tamsūs. Tada puošmenos ant jų gražiau atrodo.
Esu bandžiusi daugybę receptų ir apsistojau ties šiuo.





Meduoliams reikės:

100 g cukraus
100 ml grietinės
1 kiaušinio
2 trynių
100 g sviesto
80 g medaus
500 g miltų
pusė šaukštelio kepimo miltelių
pusė šaukštelio malto imbiero
pusė šaukštelio maltų gvazdikėlių
pusė šaukštelio cinamono
pusė šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
3 šaukštų kakavos



Cukraus glazūrai reikės:
 2 baltymų
pusės citrinos sulčių
cukraus pudros tiek, kad išeitų vientisa gan tvirta masė

Trynius ir kiaušinį gerai išsukti su cukrumi, sudėti tirpintą, bet pravėsusį sviestą ir medų, supilti grietinę. Viską gerai išmaišyti. Dėti prieskonius, kepimo miltelius, kakavą ir miltus. Išminkytą tešlą susukti į maistinę plėvelę ir šaldyti mažiausiai 2 val. Aš dažniausiai palieku šaldytuve per naktį.
Atsipjauti norimą gabaliuką, iškočioti ir spausti norimos formos žvaigždutes, briedžius ar lapes.
Kepti 160 laipsnių temperatūroje 13 minučių.
Atvėsusius meduolius dekoruoti cukraus glazūra, sudėta į konditerinį maišelį.









Komentarų nėra: