2014-11-09

Braziliška duona su sūriu iš tapijokos miltų


Skani duonelė, kepama keksiukų formelėse. Su tapijokos miltais, kurie neturi glitimo ir yra pagaminti iš manijoko šakniagumbių. Išeina 8 išsipūtusios, iš išorės traškios, viduje minkštos bandutės. Ypač skanios dar šiltos. Rekomenduoju kepti iš dvigubos porcijos :-), nes labai greitai pradingsta. 


1 kiaušinis
80 ml alyvuogių aliejaus
120 ml pieno
170 g tapijokos miltų
50 g tarkuoto mozarelos sūrio
50 g tarkuoto fermentinio sūrio
žiupsnis druskos

Po penkių minučių kepimo

Keksiukų formeles gausiai ištepti sviestu. Visus ingredientus sudėti į elektrinę kokteilinę ir gerai suplakti. Mentele kruopščiai išimti tešlą ir pripildyti po pusę kiekvienos keksiukų formelės. Kepti 200 laipsnių temperatūroje apie 20 minučių. Duonelė labai stipriai iškyla, tik spėk gaudyti! Išėmus šiek tiek atvėsinti ir kirsti kol dar šiltos. 

Po dešimties minučių kepimo (lipa vis aukštyn ir aukštyn)









Receptas iš RASAMALAYSIA tinklaraščio.

Komentarų nėra: