2014-05-06

Šokolado ir apelsinų putėsių duetas

Šokolado saldumas ir apelsino rūgštelė leis užbaigti vakarienę mažorine nata. Putėsius siūlau skanauti vėsius, o pradėti gaminti dar iš vakaro. Iš nurodyto kiekio pagaminsite 6 porcijas putėsių taurėse.



Šokolado putėsiams reikės:
180 g liesos grietinėlės
50 g sviesto
100 g cukraus
4 trynių
4 baltymų
150 g juodojo šokolado
lašelio vanilės ekstrakto

Apelsininiams putėsiams reikės:
120 g riebios 36% grietinėlės
65 g cukraus
2 trynių
pusės puoduko apelsinų sulčių
žiupsnelio druskos
pusės šaukšto tarkuotos apelsino žievelės

šviežių braškių dekorui

Šokoladinių putėsių ruošimas.
Pakaitinkite liesą grietinėlę ant vidutinės ugnies, kai tik paviršius pradės judėti - nukelkite. Atskirame dubenyje sumaišykite cukrų su tryniais ir gerai išsukite. Lėtai supilkite grietinėlę į trynių masę visą laiką plakdami, kol produktai susijungs. Vėl statykite ant ugnies ir maišydami kaitinkite 3-4 minutes, kol masė sutirštės. Nukėlę nuo ugnies, sudėkite kubeliais pjaustytą sviestą ir smulkintą šokoladą bei vanilę. Viską maišykite, kol ištirps. Išplakite baltymus iki standžių putų ir atsargiai įmaišykite į jau pravėsusią šokolado masę. Pilstykite į taures ir statykite į šaldytuvą, kad sustingtų.

Apelsininių putėsių ruošimas.
Sudėkite trynius, apelsinų sultis, žievelę ir druską į nedidelį karščiui atsparų indą. O šį - ant puodo su karštu vandeniu. Kaitinkite visą laiką maišydami, kol masė taps puri ir sutirštės. Atvėsinkite. Grietinėlę gerai išplakite, kol taps puri ir atsargiai įmaišykite į apelsinų masę. Išpilstykite į taures su šokolado putėsiais. Vėsinkite šaldytuve.
Papuoškite šviežiomis braškėmis.

Gardumėlis!

Komentarų nėra: