2014-04-13

Jogurto ir persikų tortas

Štai pateikiu mažo jogurtinio torčiuko receptą. Puikus, nesudėtingas, neriebus. Formos skersmuo - 17 cm. Norint daryti didelį - 26 ar 28 cm skersmens tortą, produktų normą padvigubinkite.


Biskvitui reikės:
3 kiaušinių
3 šaukštų cukraus
3 šaukštų miltų
1 apelsino žievelės

Kremui reikės:
300 ml 7% graikiško jogurto
300 ml 36% riebumo grietinėlės
200 ml šviežių apelsino sulčių
4 šaukštų cukraus pudros
20 g želatinos

Sirupui reikės:
30 ml citrinos sulčių
150 ml vandens
3 šaukštų cukraus

Nedidelė skardinė konservuotų persikų (400 ml).
Raudonųjų ir žaliųjų vynuogių be kauliukų papuošimui.
Sviestinio kremo dekoravimui - galima apsieiti ir be jo.

Į tortinės išimamais kraštais dugną įtiesti kepimo popieriaus, o šonuose įstatyti iškirptą iš kepimo popieriaus tvorelę, maždaug 10 cm aukštesnę, negu pati forma. 
Plakti baltymus, baigiant pamažu supilti cukrų. Po vieną dėti trynius, vis po truputį paplakti. Suberti apelsino žievelę ir miltus, atsargiai išmaišyti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. 

Želatiną išbrinkinti apie 50 ml vandens, šildant ištirpinti. Atvėsinti iki kambario temperatūros. Sumaišyti su apelsinų sultimis. Grietinėlę išplakti kartu su jogurtu ir cukraus pudra, atsargiai sumaišyti su želatina. 

Išvirti sirupą iš vandens ir cukraus, pabaigoje supilti citrinos sultis. 

Renkame tortą. Biskvitą perpjauti į tris dalis. Vieną dalį dėti į dugną ir apšlakstyti sirupu, supilti trečdalį kremo, sudėti pusę smulkintų persikų. Uždengti antru biskvitu, vėl apšlakstyti sirupu, pilti antrą dalį kremo, sudėti persikus, vėl dėti trečią biskvitą, apšlakstyti ir supilti likusį kremą. Visą gėrį dėti į šaldytuvą ir palikti stingti 5-6 valandoms. Kitą dieną dekoruoti kaip tik širdelė geidžia. Aš aptepiau sviestiniu kremu, nes lavinau torto lyginimo įgūdžius. Norėjau išgauti idealią bačkutės formą :-)




Torto puošimo vynuogėmis idėja - pagal Daividijos nuotrauką, rastą Supermamoje.


4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

o vietoj apelsinu sulciu gali buti koncervuotu persiku sultys?

Puanc rašė...

Žinoma galima naudoti konservuotu persiku sultis, tik apelsinų yra kvapnesnės ir priduoda siek tiek rūgštelės :-) Sėkmės eksperimentuojant!

Grėtė rašė...

Sveiki,o gali būti kitokio skonio jogurtas? :)

Puanc rašė...

Žinoma gali būti kitoks jogurtas, bet šis labiausiai dera su persikų skiltelėmis.