2013-05-17

Pyragėliai su Matcha arbata



Natūraliai žalią biskvitą išgavau naudodama smulkiai sumaltą žaliąją arbatą Matcha. Jos galima įsigyti arbatos parduotuvėse. Suteikia kepiniui malonų arbatos prieskonį ir įdomią spalvą.

Reikės:
170 g miltų
1,5 šaukštelio kepimo miltelių
pusės šaukštelio druskos
240 g 36% riebumo grietinėlės
2 kiaušinių
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
170 g cukraus

Pasiruoškite didžiausią savo turimą skardelę, įklokite į ją kepimo popierių ir įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių karščio.
Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame dubenyje išplakite kiaušinius ir vanilę. Trečiame dubenyje standžiai išplakite grietinėlę, tada supilkite cukrų ir dar šiek tiek pamaišykite.
Supilkite pusę miltų mišinio ir atsargiai ranka išmaišykite. Tada sudėkit antrą pusę. Tešla bus tirštoka, bet taip ir turi būti. Tešlą išdėkite į skardą ir išlyginkite.


Pašaukite į orkaitę ir kepkite apie 10 minučių. Palaukite, kol biskvitas atvės, tada išimkite ir nuplėškite kepimo popierių. Tą padaryti pavyks lengvai. 


Maskarponės - grietinėlės kremas:
170 g maskarponės sūrio
70 g cukraus pudros
0,5 šaukštelio vanilės ekstrakto
120 g 36% grietinėlės

Išplakite grietinėlę iki standžių putų, įmaišykite maskarponę, cukrų ir vanilę. 
Išspauskite iš biskvito po 2 norimas formeles, pertepkite kremu, apibarstykite cukraus pudra ir papuoškite šviežiomis braškėmis. Gardžiuokitės!






Komentarų nėra: