2013-05-30

Gimtadienio tortas su paukščių pienu ir balionais


Šis vaikiškas gimtadienio tortas nudžiugino mažiukus vaikiukus labiausiai. O kadangi šventės kaltininkai buvo du, tai ir žvėriukai ant torto - du. Lengvas ir gaivus torčiukas.

3 ploniems biskvitams reikės:
3 kiaušinių
25 g cukraus
3 šaukštai miltų
1 šaukštas krakmolo

Paukščių pienui reikės:
5 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
0,5 stiklinės pieno
150 g sviesto
1 arbatinio šaukštelio miltų
20 g želatinos
Šaukšto citrinos sulčių
Šaukšto vyšnių sirupo

Pieniškai želė reikės:
800 ml pieno
100 ml cukraus
25 g želatinos
100 ml vandens

Biskvitų sulaistymui reikės:
300 ml apelsinų sulčių

Šokoladinei juostai reikės:
100 g šokolado

Žvėriukams reikės:
Mashmallows saldainių
cukraus pudros

Balionams pagaminti reikės:
1 pakelio aviečių želė
1 pakelio kivi želė



Mano torto forma - 24 cm skersmens, todėl ir biskvitus kepiau tokius pat. 
Reikia nusibrėžti ant kepimo popieriaus tris 24 cm skersmens apskritimus. Trynius išsukti su cukrumi, supilti miltus su krakmolu. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sumaišyti kartu su trynių mase. Ant kiekvieno apskritimo lygiai paskleisti trečdalį tešlos ir mentele išlyginti. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 5-8 minutes. Aš kepiau po vieną. Nuo atvėsusių biskvitų nuplėšti kepimo popierių.

Paukščių pieno gamyba. Pirmiausia užpilti želatiną 100 ml vandens ir palikti pusvalandį, kad išbrinktų. Trynius  ir pusę cukraus gerai išsukti, sudėti miltus, įmaišyti pieną. Masę su dubeniu dėti į puodą su verdančiu vandeniu ir taip virti, maišant, kol pradės tirštėti. Sutirštėjusius trynius atvėsinti. Išplakti sviestą ir supilti trynių masę, vėl gerai viską išmaišyti. Išbrinkusią želatiną pakaitinti, kol visiškai ištirps. Šiek tiek atvėsinti. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir toliau plakant supilti želatiną. Šauktu sumaišyti su trynių-sviesto mase. Masę padalinau į dvi dalis. Vieną dalį pagardinau šaukštu citrinos sulčių, kitą dalį - šaukštu vyšnių sirupo ir lašeliu rožinių maistinių dažų. 

Pieniškos želė gamyba. Želatiną užmerkti vandenyje ir palaikyti, kol išbrinks. Pieną užvirinti su cukrumi ir, sumažinus ugnį, pakaitinti apie 5 min. Sudėti ištirpintą želatiną ir viską išmaišyti. Atvėsinti. 

Šokoladinės juostos gamyba. Pamatuoti torto aukštį, prie matmenų pridėti dar porą centimetrų. Išsikirpti tokio pločio juostą iš kepimo popieriaus. Plytelę šokolado ištirpinti, atvėsinti, supilti į celofaninį maišelį. Ant popieriaus juostos piešti ornamentus ir palikti sustingti. Šokoladas turi likti elastingas, tad vis patikrinkite, kad nesukietėtų į akmenį, nes neišeis apjuosti. Uždėjus ant torto, popierių atsargiai nuplėšti.

Cukrinių žvėriukų gamyba. Žvėriukus geriausia pasigaminti iš anksto, tuo labiau, kad jie gali tupėti sau kur nors lėkštutėje ilgai. Mikrobangėje ištirpinkite 10 baltų mashmallows saldainių su mažyčiu lašeliu vandens. Atvėsinkite, pilkite cukraus pudros ir minkykite, tol, kol masė nelabai lips prie rankų ir bus įmanoma iš jos lipdyti figūrėles. Vis dar labai limpa? Dar cukraus pudros ir dar....ir dar....ir dar....  Norėdami padaryti rudą meškutį, pusę masės atskirkite ir įmaišykite tokį pat kiekį tirpinto šokolado. Lipdant, rankoms naudokite aliejų.

Torto surinkimas. Pirmąjį biskvitą sulaistyti apelsinų suiltimis. Pilti baltą paukščių pieną ir palaukti, kol sustings šaldytuve. Dėti antrą biskvitą, vėl sulaistyti apelsinų sultimis, pilti rausvą paukščių pieną, vėl stingdyti šaldytuve. Dėti trečią biskvitą, sulaistyti sultimis ir supilti atvėsusią pienišką želė. Palikti šaldytuve, kad sustingtų. Apjuosti šokoladine juosta, papuošti ir štai! Tortas pasiruošęs stebinti ir džiuginti.












Komentarų nėra: