2013-05-07

Braškių ir mėlynių želė torčiukas



Jau pradedu norėti gaivesnių, lengvesnių skanėstų. Tai vis dėl padaugėjusių saulės spindulių, dėl šilumėlės, taip ilgai lauktos. Šis torčiukas nedidukas, geriausiai suvalgomas dviejų žmonių.

500 ml torčiukui reikės:

SKAIDRIAM SLUOKSNIUI:
1 arbat. šaukštelių Klingų želatinos
3 šaukštų cukraus
mažo žiupsnelio citrinos rūgšties
125 ml vandens
6 braškių

2 PIENO SLUOKSNIAMS:
2 arbat. šaukštelių Klingų želatinos
6 šaukštų cukraus
250 ml pieno

MĖLYNIŲ SLUOKSNIUI:
1 arbat. šaukštelio Klingų želatinos
2 šaukštai šaldytų mėlynių
3 šaukštų cukraus
100 ml vandens

Želatiną sudėkite į atskirus indukus. Jų prireiks tiek, kiek bus sluoksnių, šiuo atveju - 4. Taigi po šaukštelį į kiekvieną. Užpilkite želatiną skysčiu: vandeniu arba pienu (kur reikia). Palaukite, kol išbrinks (apie 20 min.).
Skaidriam sluoksniui užkaitinkite vandenį, ištirpinkite cukrų ir citrinos rūgštį, sudėkite želatiną ir maišykite kol ištirps. Neužvirinti! Skystį atvėsinkite iki kambario temperatūros. Supjaustykite braškes, išdėliokite indelyje ir užpilkite trečdaliu žele. Laikykite šaldytuve, kol sustings. Išdėliokite dar braškių ir vėl užpilkite skaidria žele, vėl šaldykite. Taip pat sluoksniuokite pieno ir mėlynių želė, naują sluoksnį pildami tik ant visiškai sustingusio.
Paruoštą želė torčiuką išverskite, prieš tai labai trumpai palaikę karštame vandenyje.
Labai gaivus desertas!


1 komentaras:

Unknown rašė...

Oi koks skanumėlis atrodo, niammm...