2013-04-30

Šokoladinis tortas su maskarpone ir persikais


Taip jau išėjo, kad praeitą savaitę tris tortus padariau. Plušėjau, kaip reikiant. Šį įrašą dedikuoju savo draugei Saulei, kuriai ir dovanojau tortą.  Skirtas jis suaugusiems, nes su brendžiuku. Tačiau lengvai galima adaptuoti ir vaikams.

Biskvitui reikės:
4 kiaušinių
pusės stiklinės miltų
pusės šaukštelio kepimo miltelių
pusės stiklinės cukraus
1 valgomojo šaukšto kakavos

Kremui reikės:
170 g maskarponės sūrio
130 g grietinėlės 36% riebumo
100 g cukraus pudros

1 didelė skardinė konservuotų persikų (apie 400 g)

Biskvitų sulaistymui:
pusės puodelio stiprios kavos
50 g brendžio

Torto užbaigimui:
250 g šokolado
150 g grietinėlės

Kiaušinius biskvitui gerai išplakti su cukrumi ir atsargiai įmaišyti miltus su kepimo milteliais ir kakava.  Tešlą supilti į 24 cm skersmens formą nuimamais kraštais, kurios dugnas išklotas kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Nuo atvėsusio biskvito dugno nulupti popierių ir perpjauti į dvi dalis. 
Metas ruošti kremą. Grietinėlę išplakti, kol taps visiškai standi. Maskarponę gerai išsukti, kad neliktų gumuliukų, su cukraus pudra ir atsargiai įmaišyti grietinėlę.
Pirmąjį biskvito sluoksnį sulaistyti kava su brendžiu, išdėlioti pusę skardinės pjaustytų persikų. 


Užtepti pusę maskarponės-grietinėlės kremo, tada vėl dėlioti persikus ir vėl tepti kremą. Uždėti antrąjį biskvitą, vėl sulaistyti kava ir brendžiu.


Šokoladą ištirpinti vandens vonelėje, supilti grietinėlę, gerai išmaišyti. Atvėsusiu glajumi aptepti torto viršų ir šonus. Konditeriniu maišeliu išraityti papuošimus ir padarius cukrines žvaigždutes, padabinti tortą taip, kad svečių akys žibėtų :-) Palaikyti tortą šaldytuve bent tris valandas.











2 komentarai:

Indrė rašė...

Tikras gražuolis!! O papuošta kaip - na pasaka tiesiog :)

Puanc rašė...

Ačiū labai, Indre. Ta puošyba nieko ypatingo, smagu, kad patiko!!!