2013-03-22

Pyragas su varške Velykoms

Visai tinkamas kepinys Velykoms, į vidurį galima margučių pridėti ar gėlių vazelėje pasimerkti. Kadangi naudojau mažą 16 cm skersmens formą nuimamais kraštais, tešlos liko ir padariau bandeles su varške. Labai skanios! Nuo įdaro tešla sudrėko ir bandelės išėjo minkštos ir drėgnos. Pyragas toks gan tvirtas, sausesnių kepinių mėgėjams.


Reikės:

3 kiaušinių
150 g sviesto
160 g cukraus
šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnio druskos
1 citrinos tarkuotos žievelės
400 g varškės
360 g miltų
šaukštelis kepimo miltelių
saujos razinų
smulkintų lazdyno riešutų
saujos cukraus perliukų


Gerai išsukite 120 g sviesto su 120 g cukraus. Įmaišykite vanilinį cukrų, druską, pusę citrinos žievelės, 2 kiaušinius ir 150 g varškės. Palaipsniui sudėkite 350 g miltų su kepimo milteliais. Turi išeiti minkoma tešla. Gerai ją paminkę, suformuokite ritinį ir jį įdėkite į formą su skyle.

Kepurės paruošimas:
Sumaišykite 250 g varškės, 40 g cukraus, pusę citrinos žievelės, 1 kiaušinį, 10 g miltų, 30 g tirpinto sviesto ir razinas. Visą masę uždėkiteant tešlos viršaus,apibarstykite smulkintais riešutais ir cukraus perliukais.
Štai ir visa ruošyba baigta!
Šaukite į orkaitę, įkaitusią iki 180 laipsnių ir kepkite 50 minučių.

Gardumėlis!






Receptas iš knygos "Konditerijos enciklopedija"


Komentarų nėra: