2013-03-31

Porų ir bulvių sriuba

Siūlau sočios sriubytės paragauti, kol žiema nuo mūsų langų nesiruošia trauktis.


Reikės:

0,5 didelės svogūno galvos
1 didelio poro
5 didelių bulvių
1 litro sultinio
200 ml pieno
ryšulėlio šviežio baziliko
druskos
pipirų
skrudintos duonos kubelių patiekimui


Aukštame puode aliejuje pakepkite smulkiai supjaustytą svogūną, kol lengvai pagels.
Porų žalius kietus galiukus bei šaknis nupjaukite, o likusią dalį susmulkinkite žiedeliais. Bulves supjaustykite kubeliais. Daržoves sudėkite į puodą su svogūnais, jei reikia šliūkštelkite dar aliejaus ir pakepkite 5 minutes, kol porai suminkštės. Įberkite druskos ir pipirų (vėliau padauginsite, jei reikės). Supilkite sultinį ir užvirkite. Sumažinę ugnį, palikite puodą ant viryklės 30 minučių.
Kol sriuba virsnoja, pasiruoškite juodos duonos kubelius. Juos tiesiog pakepkite karštoje keptuvėje su aliejumi, pasūdykite.
Pats laikas pasitelkti į pagalbą rankinį trintuvą ir puodo turinį sutrinti į vientisą masę. Sumeskite suplėšytus baziliko lapelius. Supilkite pieną, gerai išmaišykite. Paragaukite, jei reikia dar pasūdykite, jei sriuba per tiršta, šliūkštelkite dar lašelį pieno.
Patiekite paskaninę duonos kubeliais. Skanu ir sotu.






Adaptuota pagal Lanos receptą iš Never Enough Thyme



2 komentarai:

Indrė rašė...

Skanumėlis. Ir aš panašią verdu - tikrai skanu :)

Puanc rašė...

Tikra tiesa! Labai gardu!