2013-03-12

Migdoliniai sausainiai - rageliai



Siūlau pavasarį pasitikti su šiais migdoliniais sausainiais. 
Nedidučiai, trapūs, tokie patogūs paimti rankon ir atsivertus knygą, trumpam pranykti...... Kur? Kad ir į šokolado pasaulį. Neseniai atradau pramogą: perskaitau knygą, tada pažiūriu filmą, pastatytą pagal tą pačią knygą, tada dar ir suvalgau tai, ką filme rodo ir apie ką knygoje rašo.... patikėkit, karšto šokolado puodelis, įsijautus į filmą "Šokoladas", nudažo gyvenimą kitomis spalvomis.
Grįžkime prie sausainių. Šiems rageliams reikia specialios formos. Štai receptas:

100 g sviesto
60 g cukraus
1 kiaušinis
šaukštelis vanilės ekstrakto
95 g miltų
30 g maltų migdolų



Minkštą sviestą išsukite su cukrumi, tada į masę sudėkite likusius ingridientus: kiaušinį, vanilę, miltus ir migdolus. Mentele tepkite tešlą ant formelės. Reikiamas kiekis liks duobutėse, perteklių nubraukite mentele.
Kepkite 160 laipsnių temperatūroje 15 minučių. Išėmę iš orkaitės palaukite penkias minutes ir atsargiai sausainius išberkite. Jau atvėsusius puoškite tirpintu šokoladu arba cukraus pudra.
Skanaus!






2 komentarai:

Indrė rašė...

Et, neturiu tokios formos. Bet gal ir su švirkštu ant skardos gražūs išeitų? :)

Puanc rašė...

Manau, kad tikrai išeitų! Jeigu pabandysi, būtinai aprašyk rezultatus.