2012-11-22

Šokoladinis pyragas su Mascarpone

Minkštutis ir labai sotus, dar geresnis kitą dieną. Šalčiams užėjus, juk tokių ir norisi, ar ne? Pyragą užmačiau draugei atsiuntus nuorodą į "Braškės su pipirais" svetainę. Kepiau šį skanėstą iš vakaro, nes turi būti gerai atšaldytas.


Reikės:

Juodoji dalis:

200 g sviesto
200 g cukraus
200 g juodo šokolado
3 kiaušinių
120 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštelis tirpios kavos, ištirpdytos 40 ml karšto vandens
2 šaukštų brendžio

Šokoladą ištirpinkite garų vonelėje. Kambario temperatūros sviestą išsukite su cukrumi ir po vieną įmuškite kiaušinius, vis maišydamos. Toliau jau miltų, kavos ir brendžio eilė.

Baltoji dalis:

500 g mascarpone sūrio
150 g cukraus
2 kiaušinių
2 šaukštų brendžio
1 šaukštelis tirpios kavos, ištirpdytos 40 ml karšto vandens

Viską išmaišyti, kol masė taps vientisa.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Tris ketvirtadalius juodos tešlos supilkite į kepimo formą, tada atsargiai sudėkite baltąją, o paskui ir likusią juodą tešlą ant viršaus. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 45 minutes. Pyragą ataušinkite kambario temperatūroje, tada dėkite į šaldytuvą bent porai valandų, o dar geriau, laikykite per naktį. Skanaus! Pirštukus apsilaižysite!







1 komentaras:

bea rašė...

Labai džiaugiuosi, kad receptas pasiteisino. Atrodo nuostabiai!