2012-09-25

Minkštas medutis pagardintas slyvomis mirkytomis konjake bei lazdynų riešutais

Šį torčiuką dovanojau gimtadienio proga, todėl nusprendžiau dekoruoti gėlėmis. Gėlytės darytos iš sviestinio kremo.



9 lakštams išsikepti reikės:

2 kiaušinių
2 v.š. medaus
66 g kepimo margarino
120 g cukraus
1 š. sodos
1 š. acto
3 stiklinės miltų

Kremui pagaminti reikės:

900 ml grietinėlės 36% riebumo
4 v.š. cukraus pudros
4 v.š. ctrinos sulčių

100 g kapotų lazdyno riešutų
100 g džiovintų slyvų mirkytų konjake

Imame dubenį, įstatome jį į puodą su vandeniu ir pastatome ant viryklės. Sudedame margariną, cukrų, medų ir kiaušinį. Viską gražiai išmaišome, cukrus ir margarinas tirpsta. Tada šaukštelį sodos užpilame actu, gražiai suputoja, supilame į bendrą masę. Dubenį nukeliame nuo ugnies ir supilame miltus. Tešla turi nelipti prie rankų, labai malonu ją minkyti. Gali prireikti dar šiek tiek miltų. Kol tešla dar šilta, padalinkite tešlą į 9 dalis ir kiekvieną gabalėlį iškočiokite ant atskiro kepimo popieriaus labai labai plonai. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių ir kepkite po 5 minutes kiekvieną lakštą atskirai. Kadangi lakštai labai ploni, tokio trumpo laiko tikrai užtenka. 
Pasirinkite norimo dydžio lėkštę ir lakštus gražiai apipjaukite. Man išėjo 20 cm skersmens. Nupjautų kraštų jokiu būdu neišmeskite ir nesuvalgykite - jų prireiks torto užbaigimui.
Na, o atėjus iškilmingai progai, imkitės plakti kremą ir surinkinėti tortuką. Šaltą grietinėlę labai gerai išplakite su cukraus pudra ir citrinos sultimis. Saugokitės, kad nesuplaktumėte sviesto! Grietinėlė turi būti tokia standi, kad net neiškristų iš apversto dubens. 
Na ką gi, pradedame nuo pirmo lakšto: aptepame jį kremu, dedame antrą lakštą, vėl aptepame kremu, sudedame kapotus lazdynų riešutus. 
Trečias lakštas - vėl grietinėlė ir smulkintos bei konjake mirkytos džiovintos slyvos.
Ketvirtas lakštas - grietinėlė, penktas lakštas - grietinėlė. Ir taip sudedame visus devynis Nepamirškite kremu aptepti ir torto šonų, o jau tada dailiai apibarstyti trupiniais, kurie liko apipjausčius lakštus ir sumalus.
Tortą patartina palaikyti šaldytuve, kad lakštai suminkštėtų. 
Dekoruojame gėlytėmis.
Skanaus!

Komentarų nėra: