2012-04-19

Kringeliai iš vaikystės


Primena jie man vaikystę ir kulinarijos parduotuvę, į kurią užsukdavau pakeliui iš mokyklos... Tada leisdavau sau nusipirkti vieną, dabar išsikepiau dvidešimt. 
Smagu, kad kringeliai gali gulėti dėžutėje nei kiek nesusendami keletą dienų, o cukraus ir cinamono kristalėlius rankioju nuo stalo, kaip didžiausią skanėstą. 
Tešla smagiai minkosi, kepinukus lengva formuoti, nes nelimpa prie rankų. Pirmyn, dabar kringelių valanda!



Reikės:
50 g sviesto
2 kiaušinių
5 šaukštų grietinės
2 šaukštelių medaus
1,5 stiklinės  cukraus
4 stiklinių miltų
šaukštelio kepimo miltelių
cinamono ir cukraus apibarstymui

Sviestą ištirpinkite. Kiaušinius lengvai išplakite, supilkite cukrų, medų, grietinę, tirpintą sviestą. Gerai išmaišykite. Sudėkite miltus sumaišytus su kepimo milteliais. Tešlą minkykite tol, kol taps vientisa ir nebelips prie rankų. Įberkite dar šiek tiek miltų, jeigu reikia. 
Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių. Tešlą atšaldykite šaldytuve 15 minučių. Atgnybę gabalėlį tešlos, voliokite jį ant stalo, kol padarysite nestorą dešrelę. Tada formuokite kringelį. Pridėję pilną skardą, apibarstykite cukrumi sumaišytu su cinamonu ir šaukite orkaitėn. Kepti reikia visai neilgai 7 - 10 minučių. Štai ir visos paslaptys. 


1 komentaras:

Iveta rašė...

Man įprastai ilgai užtrunka, kol nusprendžiu kažką gaminti, ilgai ieškau recepto, galiausiai sugalvoju, kad gal tingiu ir panašiai. o čia buvo dviejų minučių dalykas- pamačiau, patikrinau, ar turiu produktus ir kibau į minkymus-maišymus :) dabar turiu daug dailučių sezamu nubarstytų kaspinėlių- ačiū už receptą!