2012-01-09

Žieminiai sausainukai su lazdynų riešutais

Man šie sausainiai visad primena žiemos šventes, todėl ir vadinu juos žieminiais. Tačiau galima juos kepti bet kada, kai tik yra ūpo. Šventiniam laikotarpiui praūžus, dalinuosi receptu.


Reikės:
360 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnio druskos
230 g sviesto
130 g cukraus
1 kiaušinio trynio
100 g tepamo sūrelio be priedų, pvz. Creme Bonjour
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
1 citrinos tarkuotos žievelės
1 puoduko smulkintų lazdyno riešutų
tirštos braškių uogienės


 Tegul nuotrauka jūsų nesuklaidina, aprašytam produktų kiekiui reikia tik vieno trynio, ne dviejų, kaip čia pavaizduota. Šventėms kepiau dvigubą sausainėlių porciją ir tai dar pritrūko...

Pirmiausia sumaišykite šiuos produktus: miltus, kepimo miltelius ir druską. Kitame inde mikseriu išsukite sviestą, cukrų ir trynį, sudėkite sūrelį, vanilę bei citrinos žievelę. Dabar jau į draugiją priimkite ir miltų mišinį. Viską gerai išminkykite. Gausite klampią, lipnią tešlą. Tokios mums ir reikia! Tegul pailsi šaldytuve 10 minučių - bus lengviau formuoti rutuliukus.


Dabar gnybkite tešlai į šoną, paimkite nedidelį gabalėlį ir abiem delnais padarykite rutuliuką, maždaug tokio dydžio, kokį matote nuotraukoje. Nykščiu įspauskite duobutę per vidurį.


Pabarstykite sausainėlio viršų smulkintais riešutais.


Ir sutupdykite tokius šulinėlius į kepimo popieriumi išklotą skardą. Kiekvieną duobutę pripildykite tiršta uogiene. Tik nepersistenkite! Per daug nereikia, nes išbėgs.


Kepkite sausinius 180 laipsnių temperatūroje apie 10-15 minučių, kol švelniai paruduos. Skanaus!



1 komentaras:

Anonimiškas rašė...

Superiniai sausainukai...buvo labai labai skanus...aciu tau, Jurgitele...:)))