2011-11-22

Minestrone

Šalčiams vis labiau verčiant vyniotis į minkštus šalikus, siūlau lėkštę šiltos sriubos. Ir pilvą pripildys, ir nuotaiką pakels.


Reikės:

1 svogūno
3 skiltelių česnako
mairūno, čiobrelio, rozmarino
1 saliero stiebo
1 poro stiebo
2 morkų
1 cukinijos
1,5 litro vištienos arba daržovių sultinio
1 didelės skardinės konservuotų pomidorų be odelės
2 gerų saujų smulkių makaronų
druskos ir pipirų
tarkuoto Parmezano arba Džiugo sūrio

Į puodo dugną šliūkštelkite aliejaus ir apkepkite česnakus ir svogūnus, kol pastarieji pasidarys skaidrūs. Sudėkite mairūnus, čiobrelius, rozmariną, pjaustytą salierą, porą, tarkuotas morkas ir kepkite geras 7 minutes, kol suminkštės. Tada jau ateina eilė kubeliais pjaustytai cukinijai ir pomidorams. Visoms daržovėms ant galvų pilkite sultinį, paskaninkite druska, pipirais ir užvirkite. Pomidorai susproginės, jiems padėkite, vis pamaišydami. Ugnį sumažinkite ir tegul daržovės tyliai sau kaista ir verda, kol atiduos visą savo skonį ir kvapą. Kokias geras 10 minučių. Jeigu trūksta skysčio, pripilkite šiek tiek virinto vandens. Žinoma, neužmirškite makaronų, juos įdėję, virkite tiek, kiek nurodyta ant pakelio. Ragaukite ir džiuginkite savo pilvuką! Išpilstę sriubą į lėkštes, gausiai apibarstykite tarkuotu sūriu.
Šiai sriubai galite naudoti įvairiausias daržoves, kokias turite šaldytuve. Tinka ir pupelės, ir saldieji pipirai. Galima minestrone gaminti netgi visai be pomidorų. Betgi man skaniausias šis, mano surašytas, variantas. Ir kuo daugiau sūrio.




Receptas adaptuotas iš Martha Stewart tinklapio.

6 komentarai:

Indrė rašė...

Tikrai šildanti sriuba.
O tie žmogiukai - kaip miela juos matyti, tokie žaismingi :)

Aušra rašė...

Pasiilgom tų žmogiukų, labai jau retai jie bepasirodo :)

Puanc rašė...

Oi kaip smagu, kad žmogiukai laukiami ir reikalingi! Stengsiuosi, kad jie pasirodytų kuo dažniau, o kol kas didžią laiko dalį atima gyvas mažas žmogeliukas - leliukas, apsigyvenęs mano namuose :-)

Aušra rašė...

Labai gražios naujienos, žemiete :) Smagių akimirkų, laimingos motinystės!

Puanc rašė...

Ačiū Ausrra!!!

Nesanas rašė...

Kita sriuba, kuria gaminsiu, bus sita, nes labai jau salta lauke :)