2011-09-30

Focaccia duonelė su alyvuogėmis ir saulėje džiovintais pomidorais

Reikės:

2 šaukštelių sausų mielių
puodelio šilto vandens
6 šaukštų alyvuogių aliejaus
2 šaukštelių rupios jūros druskos
450 g miltų
rozmarino
juodųjų alyvuogių
saulėje džiovintų pomidorų

Ištirpinkite sausas mieles puodelyje šilto vandens ir palikite pastovėti keletą minučių. Įpilkite 3 šaukštus aliejaus. Į didelį dubenį sudėkite miltus ir druską, supilkite ištirpusias mieles ir atsargiai viską išmaišykite. Gerai išminkykite tešlą. Dubenį uždenkite rankšluostėliu ir pastatykite šiltai. Palikite mažiausiai valandai, kad pakiltų. Tešlos tūris turėtų padvigubėti. 
Išklokite kepimo skardą popieriumi ir patepkite jį alyvuogių aliejumi. Išverskite pakilusią tešlą per daug netampydami ar maigydami. Pirštų galiukais suplokite būsimą focaccia, tol kol pasieks kepimo skardos kraštus. Padarykite nelygumus tais pačiais pirštų galiukais. Vėl uždenkite tešlą rankšluostėliu ir kildinkite dar vieną valandą.  
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių karščio. Tešlos paviršių ištepkite alyvuogių aliejumi (maždaug 3 šaukšt.), pabarstykite druska ir rozmarinais. Smulkiai supjaustykite džiovintus pomidorus, alyvuoges ir taip pat žaismingai išdėliokite paviršiuje. Kepkite 25 minutes apatinėje orkaitės lentynėlėje, kol duonelė įgaus auksinę spalvą. 
Ypač skanu valgyti dar šiltą!

                               


Focaccia gaminta remiantis Annos Marijos receptu.

google-site-verification: google3f3ddbb5d7a36a6e.html


2 komentarai:

Indrė rašė...

Atrodo labai gardžiai. O kokius miltus naudojai?

Puanc rašė...

Naudojau 550D "einamiausius" miltus.